JAS-bloggen
Intervjuer

Guldet på hemmaplan kan bli sanning: ”Många hungriga gamlingar”

Inför drygt 500 åskådare så blev Sirius lag nummer två efter Hovslätt att kvalificera sig för Innebandyfesten på hemmaplan i Uppsala, som spelas 7-9 april. Stor matchvinnare blev en viss Erik Hemström som avgjorde i sudden.

Som vanligt var det en fin publiksiffra som skulle inta IFU Arena när Sirius tog emot Umeå City i playoff 2 där en plats på Innebandyfesten stod på spel. – Vi hade en väldigt bra känsla inför matchen, vi visste egentligen inte så mycket om Umeå men någonstans visste vi att det skulle bli tuffare än mot Farsta.

En relativt jämn förstaperiod resulterade i att Sirius hade ledningen med 1-0 där Johan Strandberg Andersson var den enda målskytten. – De första 10 minuterna var en klassiska ”nervös” minuter av oss, Umeå hade boll större delen av de 10 minuterna, dock skapade de ej några farliga målchanser. Sen tog vi över perioden och fick in en påse. Resultatet efter första summerar perioden bra.

I den andra så kunde Sirius gå upp till 2-0, innan City reducerade och i slutskedet av period två, utnyttjade ett powerplay och gjorde 2-2. – Jag tycker de egentligen inte skapar så fruktansvärt mycket farligheter. Jag tycker mer att vi bjuder in dem i matchen då vi tex drar på oss onödiga utvisningar. Vi blir väl lite bekväma som gör att de kan kvittera.

I tredje perioden så var det på nytt hemmalaget som tog ledningen, men även denna gången hade man svårt att rycka eller stänga till och Umeå kunde få in 3-3 när man hade plockat målvakten. – Umeå rycker upp sig efter vi gör 3-2 men de har egentligen inga farligheter men när de väl får läget så nyper de in den. De lirade väldigt bra 6-mot-5.

I efterföljande sudden så var man sedan det laget som ägde mest boll och att det brukar pratas om att ”laget som vågar mest vinner”, skulle även gälla här. – Man märker att Umeå blir nervösa i sudden och börjar lira mer ”safe”, samtidigt som vi lirar avslappnat.

Just Hemström själv blev lagets matchvinnare när han ett par minuter in i sudden kunde göra det förlösande målet. – Jag står framför kassen, Filip ”Fimpen” Eriksson bågar inåt skjuter målvakten släpper retur bollen ligger i två meter framför mig, hinner fram först till bollen och kan backen knacka in den. Ett mål som jag aldrig kommer göras om av mig.

Hovslätt och Lindås är två andra lag som gått till Festen. Hur ser du på era möjligheter väl där?

– Tror verkligen vi har en chans att ta hem festen. Hemmaplan och många hungriga gamlingar(98or) som vill avsluta ungdomsinnebandyn på topp. Gör vi de rätt så kan de gå vägen.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar