JAS-bloggen
Tippningar

Bloggen tippar DJ-playoff 2

En sen, men ack så väl, en tippning. Åtta lag ska till Festen och jag har plockat ut mina lag som jag tror ansluter sig till helgen 7-9 april i Uppsala. Lycka till allihopa!

IBF Linköping – Rönnby Västerås Ungdom 2

Rönnby saknar bland annat Izabelle Rydell som tillhör SSL-truppen numera, men av tradition tror jag laget från Västerås vinner. Man brukar mönstra starka lag och en andraplats bakom Bele Barkarby i gruppen är inget att skämmas över. Linköping har gjort det bra, men tror samtidigt lagets grupp har varit svagare. Rönnby vinner med två bollar.

IBK Lockerud Mariestad – IBF Backadalen/Surte IBK 1

I gruppen blev det 5-1. Nu tror jag siffrorna kan bli större. Hemmalaget har avslutat allsvenskan där stora delar av laget återfinns i olika roller. Toppspelarna som Klara Loneberg, Emma Stenberg och Wilma Klingberg kan nu enbart fokusera på JAS och det kommer ge resultat. Spelas innan klubbens herrlag kvalar och lär dra en del folk. Säker hemmaseger!

IBF Dalen/RIG Umeå – Hagunda IF/FBC Uppsala 1

Allt annat än en etta vore märkligt. Hemmalaget har ruskigt stark trupp och en enorm press på sina axlar att leverera. Sprang igenom gruppen relativt enkelt och mot det unga kombinationslaget man möter nu så ska man vinna bekvämt med ett par bollar. Spetsen i Wilma Johansson, Ellen Bäckstedt osv, den saknar gästerna. Tror på typ 9-2.

Nacka Wallenstam IBK – Skoghalls IBK 1

Tror på nytt att hemmalaget tar en seger här. Man har visat styrka i gruppen, där man som sagt dock kan sätta frågetecken för kvalitén, men att vinna den är ändå en styrka. Spetsen hemmalaget har är imponerande och frågan är bara, vem kliver fram?

Bele Barkarby IF – Nykvarns IF 1

Gästerna som fick in ett par spelare i truppen under säsongen och stärkte upp truppen, men Barkarby är inget lätt motstånd. Stockholmslaget som vann sin grupp utan att förlora en enda match, mot ändå ett par motstånd av riktigt bra kvalité. Tror man fortsätter sina stabila resa här och vinner till sist.

Täby FC IBK – Örnsköldsvik IBK 2

Täby som sagt enbart består av spelare födda 2001 och har förmodligen slutspels yngsta lag om man ser till snittålder. Örnsköldsvik har en lång resa ner, men jag tror man kan hantera det ändå. Har stått för imponerande resultat mot RIG Umeå bland annat i gruppen och nu mönstrar man full trupp med spelare som ofta spelar med klubbens Allsvenska lag. Knapp tvåa och omgångens ”chans”!

IK Stanstad – Hovslätts IK 1

Stanstad nådde Festen förra året – i år gör man det igen. Hovslätt som inför säsongen tappade två av sina bästa spelare till JIK, har trots det gjort det bra. Båda lagen har spelat i grupper där kvalitén är väldigt varierande och det ska bli intressant att se hur man står upp mot tuffare motstånd. Hemmaplanen ser till att Stanstad går vidare.

Lindome IBK – Åstorp Kvidinge iBS 1

Precis som Stanstad, så tog sig Lindome till Festen förra året. Sett till truppen så ska man ha alla chanser att göra det igen. Ett tungt tapp i form av Linnea Wilhelmsson inför säsongen, men man vann trots det sin E2-grupp på ett imponerande sätt. Lär bli en tigit match mot Åstorp som hade många spelare med i Skånes SDF-SM trupp, bland annat duktiga centernavet Clara Hansson.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar