JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Sarja/Öhgren: ”Alla vill till Festen på hemmaplan”

Både Sirius och Umeå City stod för övertygande insatser i playoff 1 och kunde där rent resultatmässigt köra över sina motståndare. Nu stundar ett möte mellan varandra där Sirius Martin Sarja och Umeå Citys Hampus Öhgren säger följande inför.

Ni hade båda en ganska lätt resa i den första omgången. Gick det för lätt?

Martin: Det tror jag inte, vi började matchen i ett högt tempo och fick med oss några mål i inledningen. Efter det kändes Farsta avhängda och vi fick matchen dit vi ville och kunde bara köra på i vårt tempo. Vi bjöd inte på något och det tror jag är något vi måste ta med oss till matchen nu på lördag. Vi vet vad som krävs av alla i laget och att den första matchen gick relatvit enkelt kommer inte påverka oss i denna match.

Hampus: Lätt och lätt var det väl inte men vi satte vårt försvar och tog vara på våra lägen, men vi gjorde som helhet en bra match och tycker resultatet ändå var hyfsat rättvist!

Vad har ni lagt fokus på under de senaste två veckorna för att förbättra?

Martin: Vi har gnuggat på i vårt försvarsspel och det känns riktigt bra. Jag tror inte vi kommer släppa till många enkla lägen för Umeå om vi bara håller slarv och misstag borta på lördag. Att alla har kunnat vara med på de senaste träningarna tror jag också är viktigt så att vi har kunnat spela ihop femmorna ordentligt.

Hampus: Vi har fokuserat på att verkligen sätta försvaret och att vi utnyttjar våra spelvändningar eftersom jag tror det kan vara våran nyckel till att vi kan vinna matchen.

Nu stundar en tuffare match, vad för matchbild förväntar ni er?

Martin: Jag tror att det blir en riktigt tuff match där det gäller att minimera misstagen och sätta sina lägen för att vinna. Har inte så bra koll på Umeå så jag vet inte hur de vill spela men för oss handlar det bara om att gå in 100 i allt vi gör på lördag för att vinna matchen.

Hampus: Jag tror Sirius kommer ha mycket boll eftersom jag vet att dom har extremt duktiga spelare med bollen och tror vi kommer få vara noggrann i försvaret och sätta dom lägen vi får!

Vilka styrkor i spelet tror ni kommer tala för er?

Martin: Vi har en stor bredd i laget och kan gå på tre femmor vilket jag tror är viktigt för att hålla uppe orken och skärpan i en sådan här match. Samtidigt har vi spelare som Filip Eriksson, Mattias Jansson och Andreas Lundell som älskar att avgöra viktiga matcher. Jag vet att alla i laget vill gå till Innebandyfesten på hemmaplan så vi kommer att kämpa in i det sista.

Hampus: Att vi är väldigt effektiva och spelar helt enkelt bra innebandy och vi kommer komma med grym energi som tror jag kan vara nycklarna till att vi förhoppningsvis ska få åka hem till Umeå med en ny vinst men vi vet samtidigt att det krävs otroligt mycket!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar