JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Lindroth/Dahlström: ”Passar oss bra att vara underdog”

Två lag som är bekanta med varandra är Mölndal/Frölunda och Lindås, som nu ställs mot varandra på nytt i playoff 2. För inte alltför länge sedan ställdes man mot varandra i gruppspelet och då var det Lindås som vann. Såhär säger Tobias Lindroth och Anton Dahlström på förhand.

Vad säger ni om er match ni gjorde i den första playoffrundan?

Tobias: Den var var väldigt jämn och kunde egentligen ha gått hursomhelst. Vi gjorde en fantastisk insats och är förstås nöjda med att vi tog oss vidare.

Anton: Vi gör en helt okej match tycker jag. Första perioden är väldigt bra, andra perioden är väldigt dålig och i tredje rycker vi upp oss igen och gör det vi ska.

Ni har stött på varandra tidigare i gruppspelet, vad ser ni för fördelar/nackdelar med det?

Tobias: Att vi vet hur Lindås spelar och vet vilka spelare som är extra farliga, men också att vi efter den senaste matchen mot dem faktiskt vet att vi har en chans och kan hota dem.

Anton: En fördel med det är ju att vi känner till deras svagheter och styrkor så att vi kan utnyttja dom så bra som möjligt. Vi vet också att vi kan slå dom om vi gör det vi ska vilket är en fördel. Nackdelarna är väl att dom känner till våra men förhoppningsvis har vi inte så många svagheter.

Vad för matchbild är det ni förväntar er?

Tobias: Att Lindås äger mycket boll medan vi ligger lågt och kontrar när chansen ges.

Anton: Det kommer nästan garanterat vara en matchbild där vi är det spelförande laget som pressar på ett lågt liggande Mölndal/Frölunda som gärna går på kontringar när dom för chansen till det.

Vem i laget tror ni växlar upp extra nu när det är kniven mot strupen?

Tobias: En som redan har växlat upp är vår målvakt Lukas Ljungberg som har varit otroligt bra i de senaste matcherna. Annars krävs det nog att alla växlar upp och verkligen ger allt för att vi ska kunna ha en chans.

Anton: Jag tror att Rasmus Lundström kommer växla upp till ytterligare en växel. Han har legat på en väldigt hög nivå hela gruppspelet och mot sitt gamla lag i en slutspelsmatch lär han inte växla ner.

Sett till gruppspelets matcher så får Lindås gälla som favorit. Vad säger ni om om favoritskapet?

Tobias: Ja, Lindås är stora favoriter men för oss passar det rätt bra att vara underdog. Vi har allt att vinna!

Anton: Vi vet att vi är storfavoriter på förhand men det är något vi får leva med och det är inget som kommer påverka vårat spel.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar