JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Klingberg/Ståhl: ”Ser oss själva som favoriter”

Två lag som möttes redan i gruppspelet är Lockerud och Backadalen/Surte, som tack vare upplägget i grupp E1 och E2, fick en match mot varandra. Nu ställs man mot varandra i playoff 1, där hemmalagets Wilma Klingberg och bortalagets Emelie Ståhl säger följande inför matchen.

Första rundan i slutspelet. Vad säger ni om gruppspelet ni genomfört?

Wilma: Jag tycker att vi har genomfört gruppspelet stabilt och bra. Vi har en förlust samt en lika spelad match, resten av matcherna har vi vunnit.

Emelie: Jag tycker att vi har genomfört ett bra jobb i serien där vi har spelat en hel del jämna matcher som vi har vunnit. Är även glad över att vårt samarbete med Surte har gått så bra, med nya spelare och en ny tränare.

Ni stötte på varandra i gruppspelet, då vann Lockerud med 5-1. Vad säger ni om den matchen?

Wilma: Det var kanske inte den bästa utförda matchen från vår sida då vi slarvade en hel del. Men vi lyckades ta hem det iallafall och jag tycker att vi har en hög lägsta nivå.

Emelie: Matchen var jämn till en början men mot slutet tappade vi i försvaret som Lockerud/Mariestad utnyttjade.

Vad blir viktigt att lägga fokus på för att ha chans att vinna?

Wilma: Huvudfokuset kommer vara försvarspelet, där vi måste vara noggranna med vilka beslut vi tar och utnyttja våra styrkor.

Emelie: Vi måste fokusera på att spela vårt spel och göra jobbet på planen för varandra.

Ser ni att det finns någon favorit i matchen?

Wilma: Favoritlaget i matchen ser jag som oss själva, då det har gått väldigt bra för oss och jag vet att vi har mycket att ge.

Emelie: Favoriten i denna matchen är Lockerud/Mariestad eftersom dom vann sin serie med mycket poäng. Samtidigt som vi har inget att förlora och det ska vi utnyttja.

Vem i laget blir extra sevärd i ett slutspel?

Wilma: Jag tycker att Thea Heiche är extra sevärd i slutspelet då hon varit otroligt stabil i målet den här säsongen och räddat upp oss i de matcherna som har varit jämna och som vi har haft lite svårare för.

Emelie: En spelare som är extra sevärd är helt klart vår 03a Lisa Tilly som verkligen har visat vad hon går för på alla de senaste matcherna. Hon är ett framtida namn i innebandyn!

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar