JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Grängsjö/Klermyr: ”Vi är stolta över favoritskapet”

Två kombinationslag ställs mot varandra när Dalen/RIG Umeå tar emot Hagunda/FBC Uppsala på hemmaplan. Isa Grängsjö och Tilde Kleermyr säger följande inför lördagens match.

Det vankas playoff. Vad säger ni om gruppspelet ni genomfört?

Isa: Det gick trögt i början eftersom vi var ett lag som kändes som två lag. Det var Dalen och det var RIG, vi kände inte varandra och vi hade olika spelsätt till och med. Det var svårt att komma in i det. I början vann vi matcher men inte med så stor marginal men också en förlust mot Örnsköldsvik. Vi växte in i det mer och mer och alla blev trygga i laget vilket resulterade i att förlusten mot Övik blev den enda förlusten. Jag tycker vi har gjort stora kliv framåt, vi har bra känsla och nu är vi Dalen/RIG och inte Dalen och RIG.

Tilde: För att vara ett helt nytt lag fick vi en bra start de två första matcherna. Vi står ändå upp relativt bra mot Täby i tredje matchen, men en bit in drabbas vi av en långtidsskada på en av våra spelare. Vi tappar fokus nästa match och även på träningarna, men sedan får vi uppehåll ett tag och vi blir bättre. Spelet blir bättre och vi blir mer samspelta och hittar varandra. Vår sista gruppspelsmatch tycker jag att vi har bra energi och delvis spelar väldigt bra.

När ni kliver in i den här matchen, känner ni att ni får bära något favoritskap, eller lägger ni det på era motståndare?

Isa: Jag skulle säga att vi ser oss själva som favoriter men vi ska också bevisa att vi bär favoritskapet bra och vi underskattar inte motståndarna. Vi är stolta över favoritskapet och vi kommer gå ut med högt huvud, ge allt vi har, visa att vi förtjänar det och inte tro att vi är bättre än vad vi är.

Tilde: Vi vet vad som gäller eftersom vi möter flera av Sveriges bästa 00or och 99or, men samtidigt har vi inget att förlora så vi går in och spelar så gott vi kan

Vad för typ av matchbild förväntar ni er och vad blir nycklarna?

Isa: Jag förväntar mig en tuff match som blir rolig att spela. Vår nyckel är att vi ska spela efter våran spelplan och alla ska göra det hela matchen och ordentligt.

Tilde: Vi vet att RIG/Dalen är spelskickliga och att vi troligen kommer hamna mycket i försvar, så försvaret är en viktig del för oss. En annan nyckel blir att vi ska sätta våra chanser som vi får.

Vad har ni lagt extra fokus på sedan gruppspelet tog slut?

Isa: Vi har lagt fokus på att sätta vårt försvar som inte gick så bra i sista matchen och att vi följer vår enda regel i anfall. Vi har också tränat frislag och fått tänka på våra byten.

Tilde: Nu efter gruppspelet har vi övat på att öka tempot i spelet och mycket rörelse utan boll. Vi har också övat mycket på försvar eftersom vi vet att vi kommer behöva det.

17495623_10154631646783655_207219779_n

Dalen/RIG Umeå som spelar under samma ”flagg” i Dalens svarta tröjor. Foto: David Rönnblom. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar