JAS-bloggen
Intervjuer

Bloggen tippar HJ-playoff 2

Den första rundan kändes överlag hyfsat "lättippad" och för att vara mig själv, så hade jag ovanligt många rätt. Den här rundan blir dock mycket tuffare och även om det finns ett par favoriter, så finns det även ett par riktigt öppna fighter. Här är bloggens tankar och tippning!

Borås – Hovslätt 2

Hovslätt har vunnit båda mötena i gruppspelet och jag tror man återupprepar det. Man har ett visst psykologiskt övertag som kan bli nog så viktigt. Borås har dock på senare tid stått för mycket imponerande siffror, men är väldigt beroende av spelare som Jesper Larsson, Jonas Similä och Alexander Bengtsson. Om inte de två förstnämnda står för sina poäng, har jag svårt att se att det finns så många andra som kan kliva fram.

Sirius – Umeå City 1

Två lag som hade en otroligt lätt resa i den första omgången sett till siffrorna. Hela 11-0 för Sirius mot Farsta och 9-1 för Umeå City hemma mot Falun. På nytt är det Sirius som får hemmaplansfördelen och man har visat en jämn och fin form under hela säsongen. Tror att spetskvalitén i en spelare som Mattias Jansson kan bli avgörande, där även målvaktskampen lär bli spännande att följa. Tight match!

Mölndal/Frölunda – Lindås 2

Även om Lindås hade problem med Mölndal/Frölunda i den sista gruppspelsmatchen, så tror jag att det blir enklare här. Laget har växlat upp och ska inte låta något stå emellan dem och en plats på Innebandyfesten. Körde över Malmhaug i runda ett och visade att man kan göra ordentligt med mål. Hemmalagets förstafemma är fortsatt otroligt vass, men jag tror det blir för tufft här. Lindås ska ha kapacitet att göra 7-8 mål utan några större problem och tror att förstafemman i Mölndal/Frölunda får svårt att matcha det. Lagets andrafemma levererade mot Höllviken, men tror att man kan få svårt att göra det igen.

KAIS Mora – RIG Umeå 2

RIG hade inga problem med att avverka Bele Barkarby, där jag personligen trodde att Stockholmarna skulle bjuda på någon procents tuffare motstånd, men inte. KAIS vann till sist en tuff fight mot Djurgården och får på nytt fördel av hemmaplanen. Tror dock gästerna med sin enorma bredd och spetskvalité, återvänder hem med en plats säkrad till Innebandyfesten.

JIK – Nykvarn 1

Stormakten JIK kommer se till att Nykvarn missar INnebandyfesten på nytt i JAS-klassen. Det är vad jag tror i alla fall. Jämför Jönköping lite med FBC Linköping, som ”Nyken” hade svårt för under gruppspelet. Ett tungt lag att möta med flera bra spelare som kan kliva fram. Man har egentligen allt och det enda man är svagare på den här säsongen jämfört med förra, det är målvaktsposten. Ska dock bli intressant att se hur man agerar nu när man testas ordentligt. Man lär säkerligen matcha hårdare och jag räknar med att man mönstrar full trupp som ger laget segern, speciellt om man kan lösa Nykvarns man-man inspirerade försvarsspel och straffa laget hårt i en mot en situationerna.

Salems IF – Karlstad IBF Ungdom 2

En tuff match att tippa. Tippade ut Salem i första rundan då det var klart att man skulle sakna Kevin Haglund, men trots det så kunde laget resa sig och slå ut Gävle vilket var otroligt starkt. Nu väntar istället Karlstad som slog Åkersberga i sin match. Där var det Jesper Colling som klev fram och avgjorde i sudden, en spelare som stod för fem poäng totalt. Inte helt oväntat! Salem lär ha ett jäkla stöd på hemmaplan, men ”skrälltippar” en tvåa här och tror att Karlstad tar sig till Festen till sist.

Helsingborg – IBK Lockerud Mariestad 2

Två lag som spelade tuffa fighter i runda ett mot varsitt lag från Kalmar. Helsingborg tog sin match till sudden och Lockerud såg till att vända och avgöra i matchens slutskede. Känns som en fight där det kan gå åt båda håll och att små marginaler, målvaktsspelet och minimerade misstag, kommer avgöra fighten. Inget av lagen kommer nog spela ut varandra efter noter direkt. Tippar på en ny uddamålsseger typ, denna gången till Lockeruds fördel.

IBF Örebro – FBC Linköping 2

Två otroligt starka lag som egentligen håller den kvalitén som krävs för att närvara vid Innebandyfesten. Nu kommer vi bara få med oss ett av dessa, vilket är otroligt synd. Linköping har åkt ur kvalet till Allsvenskan med sitt division 1-lag och kan nu fokusera på JAS, där man ser ut att få tillgång till full trupp efter att ha flyttat matchen till måndagskvällen. Örebro är ett ungt lag, med relativt få spelare födda 1998 om vi jämför med FBC som har ”sitt år” den här säsongen. Man har en tyngd i spelet och en fin säsong bakom sig där jag tror att egenskapen av att ha fler matchvinnare ger laget segern till sist.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar