Nyken vann tight match: ”Tycker ändå vi har bra koll”

Nykvarn kunde idag ta första steget i sin revansch att nå Innebandyfesten i JAS-klassen. Björkestahallen var som vanligt välfylld och nu står en match emellan laget om man vill nå Festen.

För Nykvarn så stundade ett nytt motstånd under söndagseftermiddagen när Warberg kom på besök efter en lång resa. – Vi visste inte så mycket om Warberg, någon visste att dom hade några bra lirare och vi visste att det inte var något som var klart, säger Nykvarns Sebastian Tegelby till bloggen.

Den första perioden blev en jämn historia, där hemmalaget kunde gå till pausvila med 2-1 i Björkestahallen inför de 288 personerna. – Jag tycker att siffrorna speglar den första perioden ganska bra.

Den andra perioden blev något ryckigare där flertalet utvisningar förr och periodens enda mål, det gjorde just hemmalaget och Emil Berglund. – Att gå in i sista perioden med en ledning är alltid skönt, men jag tror inte att det avgör matchen.

Tidigt i den fjärde så kom även 4-1, vilket gjorde att man fick lite andrum. – Tror nog dom flesta i laget trodde att matchen var klar då och vi slappnar av lite. Tycker ändå att vi har bra kontroll på resten matchen.

Warberg reducerade kort därefter till 4-2 och i matchens slutskede blev det än mer nerv när gästerna även lyckades peta in 4-3. – När dom gjorde 4-3  blev det lite nervöst men vi sköter sex mot fem spelet sista 30 bra och spelar av det.

Vad säger du om matchen i helhet, vad kan ni ta med er? – Tycker att matchen är helt okej ändå, vi var lite segstartade i början bara. V i har grymt lir i två perioder som vi ska ta med oss.

Det som står emellan laget och en plats på Innebandyfesten just nu, det är Jönköping. – Matchen mot Jönköping kommer bli tuff, riktigt tuff.