JAS-bloggen
Intervjuer

Örebro vann efter ojämn start: ”Onyx står sig bra”

Örebro kunde för ett par år sedan inkassera två raka guld, men har därefter haft svårare att hävda sig. Till slutspel har man tagit sig, men väl där har det ofta tagit stopp. Idag kunde man avancera till playoff två efter seger mot Onyx.

En viss press låg på Örebros axlar inför dagens match, åtminstone om man fick tro bloggen och profilens tippningar inför. – Kände inte så mycket press, spelar ingen roll vilka vi möter ska alltid gå ut och göra rätt saker, säger Örebros Nils Kero till bloggen.

Starten blev dock svajig. Gästande Onyx hade ledningen efter drygt 10 minuter och hade bud på mer i sina farliga omställningar. – Vet inte vad det var som inte stämde, kan ha varit lite nerver i luften men det släppte sen.

Trots det så kunde Örebro vända på steken och efter mål i powerplay bland annat så vann man den första perioden med 5-2. Beröm godkänt då? – Ja det tycker jag, vi ryckte upp oss.

I den andra perioden blev det målsnålare. Två mål föll, båda för hemmalaget varav ett som Kero själv styrde in framför målet. – Vi har bra kontroll då men det kan alltid vända snabbt. Vi kunde gjort några fler mål då vi hade bra tryck på dom.

Vad sa ni inför den sista perioden?

  • Vi snackade om att bara fortsätta spela och göra mer mål.

Örebro har spelat i C-gruppen där man emellanåt har kunnat redovisa segrar av den större graden. Frågan är, hur hade Onyx stått sig som lag i deras grupp? – Onyx står sig bra jämfört med lagen i vår grupp tycker jag.

Nu väntar FBC Linköping hemma i nästa omgång, en betydligt tuffare match som känns spännande på förhand. – Det blir en bra match då jag vet att Linköping har många duktiga spelare, ska bli spännande!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar