JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Nilsson/Wedberg: ”Vi har haft några riktiga bottennapp”

Förra året ställdes Helsingborg och Kalmarsund mot varandra i slutspelet. Nu möts man på nytt, där Kalmarsund denna gången har fördel av hemmaplan. Adam Nilsson från Kalmarsund och Adam Wedberg från Helsingborg, båda födda 1999, säger såhär inför matchen.

Hur nöjda är ni med ert gruppspel och formen inför playoff?

Adam N: Vi har inte haft dom jobbigaste matcherna i gruppen iår, vi har gjort det vi ska och kom 1:a som vi hade som mål. Vi höjer oss alltid många nivåer i viktiga matcher, och vi har haft några riktgt ”goa” veckor nu på träningar o liknande så jag skulle säga att formen är på topp.

Adam W: Hyfsat nöjd får man väl ändå vara! Vi hade några riktiga bottennapp till exempel Engelholm och Landskrona hemma, dessa matcher ska vi inte ska tappa poäng mot i mina ögon, men det är sånt som händer. Annars har det sett bra ut för våran del. Formen inför Kalmarsundmatchen tror jag är bra, vi vann våran sista gruppmatch och det tar vi med oss, sen höjer sig alla ett snäpp nu när det är slutspel. Våran form är god.

Ni mötte varandra förra året redan. Vilka gäller som favoriter det här året?

Adam N: Jag har inte så bra koll på Helsingborg faktiskt, men bollen är rund och jag tror det blir en rolig innebandymatch att kolla på. Fast jag måste ändå säga att vi är favoriter.

Adam W: Vilka som är favoriter är svårt att säga för min del, då jag vet så lite om deras lag. Allt jag vet är att de vann sin grupp, men av det jag hört skulle jag vilja säga Kalmarsund. Sen påverkar det varken mig eller laget vilka som är favoriter. Det är 60 minuter vi ska spela och 60 minuters leverans och det tror jag vi gör!

Vad har ni i ert lag som era motståndare saknar?

Adam N: Som sagt har inte bra koll på Helsingborg.

Adam W: 3. Som sagt jag vet inte speciellt mycket om Kalmarsund. Det jag vet att vi har är spelare med fart och finess. Vi har väldigt många spelare som är snabba och smarta det ska vi försöka utnyttja. Sen har vi några målskyttar, grovjobbar och bra målvakter.

Vem i ert lag kommer vara extra het när det vankas slutspel?

Adam N: Vi har en riktig slitvarg i laget Albin Jakobsson han höjer sig mycket i sånna här matcher , dom kommer få det jobbigt med honom.

Adam W: Niklas Inkinen tror jag! Våran målvakt. Han har gjort det fruktansvärt bra hela säsongen tycker jag och gjort det bra i både JAS och vårt H2 lag. Så jag tror han hettar till och blir en nyckelspelare för oss!

En tänkbar matchbild, hur tror ni den kommer se ut?

Adam N: Vi kommer föra mycket av spelet äga väldigt mycket boll och dom kommer förmodligen kontra mycket.

Adam W: Drömscenario 0-5 efter fem spelade. Men om vi ska vara realistiska så tror jag Kalmarsund kommer äga mycket boll och vi kommer kontra endel på dom, vi har spelat alla sorters matcher så vi vet vad vi ska göra.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar