JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Lindberg/Ekstrand: ”Vi borde kommit på förstaplats”

En längre bortaresa stundar för Falun Ungdom som ska upp till Umeå för att ställas mot Umeå City. Två lag med helt okej form som gör upp om en kamp i runda två i playoff. Hugo Lindberg och Anton Ekstrand säger följande inför drabbningen.

Hur nöjda är ni med ert gruppspel och formen inför playoff?

Hugo: Inför säsongen så gick vi igenom en stor rotering i truppen där stommen från förra årets lag försvann och vi blev tvungna att bygga en ny stomme inför årets säsong. Vi började rätt så knackigt under hösten med förlust redan i premiären och sedan fick vi inte riktigt spelet att stämma trots att poängen trillade in. Sedan efter jul så har vi i princip haft kniven mot strupen och vi har löst det på ett galant sätt där vi har vunnit rätt matcher samt fått ett bättre stäm i spelet nu under våren. Formen är det inget fel på då vi har avslutat med fem av sex möjliga vinster. Förlusten kom alltså mot RIG som har varit helt överlägsna i våran grupp och får ses som favoriter att vinna hela turneringen enligt mig.

Anton: Gruppspelet har gått bra även fast jag själv tycker att vi borde ha kommit på första plats. Formen har varit hyfsad dom senaste matcherna men bra den senaste matchen.

Vad tycker ni om lottningen ni fått och hur bra koll har ni på ert motstånd?

Hugo: Har inte så mycket att säga om lottningen då jag inte har någon vidare koll på varken Falun eller den gruppen dem har spelat i.

Anton: Kul att åka till Umeå men det är självklart ett tufft motstånd. Har inte så bra koll men vet att dom har en del skickliga individer.

Finns det något lag som får gälla som favorit enligt er?

Hugo: Falun får ses som klara favoriter i detta möte enligt mig, men vi ska kliva ut och följa vår gameplan fullt ut så får vi se hur långt det räcker.

Anton: Tycker nog att dom är ”favoriterna” att vinna men det spelar ingen roll vilka som är ”favoriter” för mig.

Vem i ert eget lag bör man se upp med och varför?

Hugo: Vi har ett gäng killar som gillar att kliva fram och göra det framåt och för att nämna några så nämner jag snipern Filip Bernhardtson och det lilla bollgeniet Hampus Öhgren. Vill även nämna backparet Emil Dahlberg-Adam Lidgren som båda två älskar att täcka varenda skott som dem får emot sig

Anton: Vi har många duktiga spelare i laget men några individer som kan sticka ut och avgöra matcher är Isak kroon och Erik Erickson.

Vad kommer avgöra matchen?

Hugo: Det jag tror avgör på söndag är det lag som gör dem grundläggande sakerna bäst så som backcheck, täcka skott och vara effektiva då jag tror det kommer vara ett ställningskrig i princip hela matchen!

Anton: Det laget som har bäst moral och sätter defensiven.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar