FBC pallade pressen: ”Sitter allt kan vi ta guld”

Igår ställdes Linköping hemma mot Västerås, där det på förhand var eniga röster om att hemmalaget var det starkaste laget. Till sist så skulle det även visa sig att man kunde uppfylla förväntningarna och ta sig vidare till nästa runda.

FBC som har ett starkt lag den här säsongen och redan från starten av säsongen, så var man medveten om hur långt man kunde gå. – Tankarna och surret var väl att vi har en riktigt bra lag på alla positioner och ifall allt sitter kan vi ta hem JAS guldet, säger lagets Linus Linder till bloggen.

Igår kunde man tidigt sätta sig i förarsätet mot Västerås. Först klarade man av ett boxplay innan man kort därefter tog ledningen med 1-0. – Sjävklart är det en godkänd start, det gav oss en bra energi och gjorde att vi kunde fortsätta köra.

Den ledningen stod sig en bit in i den andra perioden, men väl där blev det ett par minuter där det gick fort och man kunde snabbt gå upp till 4-0. – De vart lite ketchupeffekt under de minuterna.

Man hade till sist 5-1 inför den sista och avslutande perioden. Vad sades i omklädningsrummet inför sista 20? – Att vi skulle fortsätta och köra som vi hade gjort, tror många i laget kände att det var klart och det kändes som att Västerås tänkte det med.

Efter den sista perioden så visade tavlan till sist 9-2, vilket tyder på en stabilt genomförd match och att siffrorna visade att man hade kontroll. – Skulle noga säga att vi hade det, men deras målvakt räddade dem några gånger.

Nu väntar vinnaren mellan Örebro-Onyx, som spelar idag. Vad hoppas Linder på då tro och vad tror han att det blir? – Tror det blir Örebro. Hoppas inte på något speciellt lag egentligen, men ifall jag måste välja så blir det Onyx då vi har 2-0 mot dem den här säsong och det kan vi ta nytta av ifall vi möter dem.