JAS-bloggen
Intervjuer

Drömmen om Festen på hemmaplan lever efter storkrossen

Sirius tog idag ett kliv närmare Innebandyfesten på hemmaplan i Uppsala när man gjorde processen kort med sina gäster från Stockholm, som fick resa hem utan att ha gjort ett enda mål.

Efter sin vinst i E-gruppen så var det Farsta som Sirius fick ta emot i IFU Arena i den första playoffrundan. – Tankarna var väl inte så många, vi har haft två väldigt bra veckor och sätta alla bitar på plats inför det kommande play off spelet och vi i laget var fullt medvetna om att vi gick in i matchen som favoriter men inget vi direkt tänkte på inte jag personligen iallafall. säger lagets Johan Strandberg Andersson till bloggen.

Man kan prata om bra inledningar och dröminledningar. Just en sådan fick Sirius i den här matchen. 4-0 hade man redan efter 13 minuter. Ett lag på planen? – Som du säger så fick vi en väldigt bra inledning av matchen då det känns som den lägger grunden lite till matchen, men jag skulle verkligen inte säga att det bara var ett lag på planen. Farsta gör vad dom kan men idag räckte de dock inte.

Förvånad över att Farsta inte tog en timeout där?

  • Både ja och nej, men det är upp till dom när dom vill använda sig av sin time out men det känns ändå som det var ett hyfsat läge att använda den med tanke på hur det såg ut på planen.

Tidigt i den andra perioden så gjorde Strandberg själv 6-0 och redan då kändes matchen till stora delar, avslagen. – Ja men lite så känns de, vi går ner oss något efter våran fina första period, men och andra sidan så tycker jag inte det är jätte konstigt då matchen nästan redan känns avgjord.

Ni hade 8-0 efter två perioder, vad sa ni inför den tredje?

  • Vi visste att Farsta inte hade något att förlora då dom redan i slutet av andra perioden började med att sätta press, så snacket i omklädningsrummet var väl att vi skulle spela oss ur pressen enkelt och vara rörliga för att göra det enkelt för varandra.

Matchen blev till sist en kross, där hemmalaget vann med hela 11-0, vilket man kan tycka är mycket förvånande i en slutspelsmatch. – Siffrorna blev rätt stora tillslut, men jag vet inte vad jag ska säga om Farsta inte jätte stor koll på hur deras serie såg ut, men om de lyckats till sig playoff så måste de ändå vara värda det tycker jag.

Nu stundar vinnaren i mötet Umeå City-Falun, som avgörs under söndagen. Vad tror Strandberg och vilka vill han helst möta? – Jag tror det kommer bli en jämn match med två duktiga lag som gör allt för ta sig vidare. Har inte jätte bra koll på lagen tyvärr , men skulle noga ändå säga att Umeå tar hem det på grund av hemmaplansfördel. Sen vilka jag hoppas på vet jag faktiskt inte, båda måste ju vara två duktiga lag eftersom dom ändå tagit sig vidare, men jag skulle säga att vi slår de bägge om vi gör det vi ska.

17155379_1272948349425621_8147272935735732588_n

Lagkapten Lundell fortsätter leda sitt lag till segrar. Foto: Eva Ohlström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar