JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Gavatin/Lindell: ”Förstafemman producerar alltid framåt”

Djurgården bestod förra året av en uppsjö med spelare födda 1997, men har till den här säsongen sammansatt ett nytt lag som nått slutspelet. Nu ställs man mot KAIS Mora och Ludvig Lindell från Djurgården, samt David Gavatin från KAIS Mora säger följande inför matchen som stundar under lördagen.

Hur nöjda är ni med ert gruppspel och formen inför playoff?

David: Självklart är vi nöjda med serieseger. En dip borta mot Alunda och en torsk mot Falun är ändå godkänt då vi vinner resterande matcher. Formen inför play off är så bra som den kan bli. Klara vinster mot Falun och Gävle de två sista matcherna säger det mesta.

Ludvig: Skulle nog vilja säga att vi har blivit positivt överraskade av oss själva i gruppspelet. Väldigt många bra lag med och inför säsongen var det inte många som hade några större förväntningar på oss. Men vi har knegat på och att sluta upp som 2a efter Salem skam an inte vara besviken över. Men lagets form känns bra och ska bli väldigt kul att möta Mora.

Vad har största fokus legat på efter gruppspelet?

David: Vi har tränat på i vanlig ordning, inte gjort något speciellt egentligen. Lite special teams har finslipats men känns som att det mesta redan sitter.

Ludvig: Störst fokus under gruppspelet har nog vart att bygga upp laget, något som jag tycker våra coacher lyckats med väldigt bra. Vi har ju lite av ett ihop plock, så nästintill ett helt nytt lag inför säsongen. Men bortsätt från bygga laget har nog försvarsspelet vart i störst fokus.

Vad har ni i ert lag som era motståndare saknar?

David: Bredden skulle jag säga. Från femma ett till tre har vi spelare som kan prestera på en hög nivå. Framförallt förstafemman producerar alltid framåt och går sällan mållösa från en match.

Ludvig: Svårt att säga då jag aldrig sätt Mora spela. Mora har ju gjort väldigt mycket mål framåt och kan tänka mig att de fått föra väldigt många matcher i gruppspelet. Kan vara att Mora har ett vassare anfallsspel men tror att det kan svikta lite i deras uppställda försvarsspel. Men vad vet jag, har verkligen inte koll på Mora.

Vem i ert lag kommer vara extra het när det vankas slutspel?

David: Simon Olsson har en uppåtgående formkurva och är en matchvinnare ut i fingerspetsarna, något han flertalet gånger visat prov på. Även Rasmus Grinder är en kvalitetsmålvakt med en ruggigt hög lägstanivå och spikar inte sällan igen när det behövs som mest.

Ludvig: De är ju väldigt lätt att nämna min forwardskollega Johan Sjöö på denna fråga. Men han nämns överallt, vilket han förtjänar, men tror att i detta slutspel kommer vår målvakt Samuel Sundman visa vart skåpet ska stå. Finns även andra som kan visa framfötterna i slutspelet, men de får fortsätta att kriga under radarn och förblir onämnda.

En tänkbar matchbild, hur tror ni den kommer se ut?

David: Vi kommer inte att vänta på saker och ting utan gå ut med ett högt tempo och se vad Djurgården bjuder upp till. Svårt att förutspå en exakt matchbild men en match med högt tempo och hög kvalitet är av största sannolikhet att vänta.

Ludvig: Tror matchbilden kommer skifta lite under matchens gång. Men tror att Mora kommer vara de spelförande laget. Men de återstår att se!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar