JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Åhman/Hasselkvist: ”Försvarsspelet har varit prio ett”

Vi fortsätter att gå igenom matcherna som stundar och en som går igång imorgon klockan 12.00 är Örebro mot Onyx, där Örebro kliver in i slutspelet som gruppsegrare. Olle Åhman och William Hasselkvist säger följande inför morgondagens fight.

Hur nöjda är ni med ert gruppspel och formen inför playoff?

Olle: Vi är nöjda med gruppspelet. Vi hade en målsättning innan säsongen att inte förlora en match i gruppen och det uppfyllde vi, så nu är det fullt fokus på nästa mål. Formen är lite svår att bedöma då vår grupp inte är den vassaste, men vi känner oss redo för vad som komma skall.

William: Vi hade en ganska svag start i serien med ett par matcher där vi tappar poäng när vi inte ska göra det. Men efter matchen runt jul mot ledberg så hände något och jag känner att serien vände där, vi tappade bara poäng mot Nykvarn och Linköping FBC efter den matchen. Jag är nöjd med vårar gruppspel, för jag tror inte det var många som förväntade oss i ett playoff. Jag tycker vi har en bra form inför matchen på lördag med tanke på en riktigt bra match av oss mot KFUM.

Vad har största fokus legat på efter gruppspelet?

Olle: Försvarsspelet har varit prio ett, precis som det har varit hela säsongen. Vi har inte haft något speciellt nu innan slutspelet utan vi har tränat på som vanligt.

William: Efter gruppspelet har vi haft mycket fokus på powerplay och andra små detaljer, för i det stora hela så har vi inte något vi ska ändra på.

Vad har ni i ert lag som era motståndare saknar?

Olle: Nu har jag noll koll på Onyx, så den frågan vågar jag inte svara på.

William: Jag vet inte riktigt vad vi har som Örebro saknar, jag har inte jätte stor koll på dem. Vi kommer till matchen som underdogs, det är nog inte många som förväntar sig att vi ska vinna på lördag, så vi har inget att förlora. Det är bara att ge allt i 60 minuter så får vi se hur långt det räcker.

Vem i ert lag kommer vara extra het när det vankas slutspel?

Olle: Vår målvakt Tim Lennartsson är en som brukar tagga till ordentligt när det vankas slutspelsmatcher.

William: Jag tror att Erik Nilsson kommer vara en viktig del i vårar låg i slutspelet, han är en som leder laget framåt. Sen kommer Leo Åhman också vara väldigt viktig om han kan vara med efter en smäll mot Visby i helgen. Han är ens stor del till att vi är i slutspel med sitt fantastiska försvarsspel.

En tänkbar matchbild, hur tror ni den kommer se ut?

Olle: Nu när det är slutspel så förväntar jag mig att det blir en tuff match där båda lagen ger 100%. Vi kommer att försöka ta tag i matchen direkt och äga mycket boll och få matchen dit vi vill. Om vi lyckas med det återstår att se!

William: Jag tror det kommer vara en tuff match där båda lagen går in och ger 100% i alla lägen. Jag tror det kan vara väldigt små detaljer som avgör matchen.

12751744_10153991896787490_1626416219_o

Olle Åhman blir en viktig kugge i de bakre leden i morgondagens match mot Onyx. Foto: Malin Lundmark. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar