JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Josefsson/Folkesson Algman: ”Tror vi har en bättre spets”

Den första matchen som spelas i playoff 1, spelas redan under onsdagen när Hovslätt tar emot Vöikers i en vad som känns på förhand, öppen historia. Simon Josefsson från Hovslätt och Samuel Folkesson Algman från Vöikers, säger följande inför matchen.

Hur nöjda är ni med ert gruppspel och formen inför playoff?

Simon: Vi är nöjda med en andraplats. Formen ser uppåtgående ut.

Samuel: Vi började väldigt knackigt på grund av att vi fick en tränare till laget en vecka innan premiären. Alltså vi hade inga träningar tillsammans utan första matchen blev första gången vi spelade tillsammans. Därför började det ganska dåligt men vi kom in i det snabbt och det har bara blivit bättre och bättre.

Vad har största fokus legat på efter gruppspelet?

Simon: Vanligtvis tränar inte vi inte ihop så fokuset har varit att träna ihop kedjorna.

Samuel: Vi har inte gjort något speciellt, vi har mest lagt fokus på våra egna lag dvs (Div 1, P00 mm.) Men nu när det flesta serierna är avgjorda så har vi lagt mer fokus på Play offen.

Vad har ni i ert lag som era motståndare saknar?

Simon: Jag har inte så bra koll på Vöikers men vet att dom är duktiga och har en bra spets, men det finns hos och också.

Samuel: Jag tror att vi har en bättre spets än Hovslätt med spelare i U19 landslaget och killar som är nära att ta plats där. Samtidigt tror jag att båda lagen har en bra bredd i truppen.

Vem i ert lag kommer vara extra het när det vankas slutspel?

Simon: Wille Knuthas.

Samuel: Jag tror att Felix Göthberg kommer vara extra het under playoffen. Han har inte kunnat spela alla matcher i JAS på grund av att han har spelat Div 1, SSL och U19 landskamper. Men nu när serierna börjar dra mot sitt slut och JAS slutspelet börjar så kommer han lägga mer fokus på playoffen och jag är helt säker på Felix kommer leverera och visa hur bra han är.

En tänkbar matchbild, hur tror ni den kommer se ut?

Simon: Hoppas på en jämn och tuff match

Samuel: Jag vet inte så mycket om Hovslätt men vi har ofta fört spelet i många matcher och tror att vi kommer göra det i denna också. Men samtidigt tror jag att det kommer bli en riktigt tolig match med ett högt tempo som kommer bli jämn.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar