JAS-bloggen
Tippningar

Bloggen tippar HJ-playoff 1

Tippa är ju inte min grej och om ni vill vinna pengar ska ni som vanligt spela på motsatt resultat. Här i playoff ett dock så ska det finnas ett par riktigt solklara favorit och det är enbart ett fåtal matcher som känns riktigt öppna på förhand. Här nedan finner ni bloggens tankar kring HJ-playoff 1.

IBK Lockerud Mariestad – CL 98 1

Lite av en repris på regionsspelet i USM, där Lockerud vann med hela 6-0. Båda lagen använder sig av en hel del spelare födda 2000 även i JAS, där det självklart kommer tillkomma ett par spelare födda 1998 och 1999. Ser man vilka som tillkommer så tror jag att Lockerud kan dra största fördelen av det och även att hemmastödet kan göra att man får en extra boost. Tippar på en tight tillställning.

Hovslätts IK – IBK Vöikers 2

Två lag från Smålandsdistriktet som stött på varandra i de yngre juniorserierna genom åren. Om Vöikers mönstrar fullt lag, med bland annat Felix Göthberg och Isac Adolfsson i spetsen, så tror jag att man blir tunga att möta och att Hovslätt får det tufft att stå emot. Spännande att se vad Wille Knuthas kan åstadkomma i en slutspelsmatch.

Linköping FBC – Västerås IBS Ungdom 1

Förmodligen en av de matcherna med säkrast utgång enligt mig. Inget ont om Västerås, men Linköping ses som en av guldkandidaterna i år och det finns en anledning till att man gick obesegrade genom gruppen. Det ska tilläggas att truppen dock är relativt tunn och man har även ett kvalspel i division 1 som stundar. Ett par spelare tillkom sent under gruppspelet från Linköping Ungdom vilket gör att alternativen blir något fler. Linköping ska vinna.

IBK Höllviken/Höllviken IBF – Mölndals IBF/Frölunda IBK 1

Mölndal/Frölunda stod för ett fint genomfört gruppspel där nog många trodde på att Pixbo skulle ta den sista slutspelsplatsen. Det är lagets förstafemma med Lindroth (35 poäng), Emilsson (49 poäng) och Edlind (25 poäng) som varit riktigt lyckosamma och varit lagets nav i det offensiva spelet, där man även har en del sparkapital i zorrokunnige David Siitonen. Här tror jag dock att man kommer få det tufft mot erkänt starka Höllviken som borde vinna matchen med ett par bollar. Man har spelare som har rutin från spel i de högre divisionerna som borde synas under matchens gång.

Jönköpings IK – Marstrands IBK/Sportlife KIBK 1

Ytterligare en match med säker utgång. JIK har de senaste åren varit Sveriges starkaste juniorlag och har två raka guld i JAS-klassen att försvara. Har lunkat sig igenom en svag grupp och när det väl vankas slutspel och man mönstrar fullt lag, då ska inte gästerna ha en chans i den här matchen.

IBF Örebro Ungdom – Onyx IBS 1

En spännande match på förhand. Under hösten tappade Onyx poäng mot lag som Trosa Edanö och Linköping Ungdom, men efter årsskiftet har man gått desto starkare. Örebro har spelat i en grupp med väldigt blandad kvalité, men ändå stått för massvis med mål. Laget har ett par nyckelspelare som tillhör klubbens allsvenska lag och att Jacob Embretzen är framme och pillar in ett par bollar är ingen omöjlighet. Spännande att se hur lagets yngre talangfulla spelare klarar en tuffare miljö. Hemmaseger borde det bli!

IK Sirius IBK – Farsta IBK 1

Borde egentligen inte tippa emot Farsta, men väljer att göra det här. Sirius vann sin grupp och även om många utifrån kanske ser gruppen som lite svagare, så ska inte matcherna mot Rasbo, Bele, Täby och så vidare, inte underskattas rent kvalitetsmässigt. Sirius har under många säsonger varit duktiga på juniorsidan, men om man ska ta sig till festen, så kan det nog vara dags i år. Man har många duktiga 98:er (Jansson, Lundell, Storäng) och återvändande Johan Strandberg har verkligen hittat rätt i offensiven. En av de mest svårtippade matcherna på förhand.

Lindås IBK – Malmhaug KFUM IBF 1

Även detta en match som jag ser som relativt solklar. Inte för att jag ser Malmhaug som ett dåligt lag, utan för att Lindås ska vara överjävligt bra. Man hade en stark trupp inför säsongen, man kryddade den med Bodenmalm, Rydén, Sannerholm och Lindström. Når man inte Festen så är det ett fiasko och väl där (om man nu går dit), så ska man ha riktigt goda chanser att slåss om guldet. Tog ett enkelt guld i Storvretacupen under vintern och här ska man vinna komfortabelt på sin hemmaplan.

Partille IBS – Borås IBF 1

En match som många kanske ser som en relativt klar etta, vilket jag inte gör. Borås har stått för ett riktigt fin gruppspel och stått sig riktigt bra mot lag som Jönköping, Hovslätt och Fagerhult. Jesper Larsson och Jonas Similä kommer vara lagets nyckelspelare offensivt, två spelare som även gjort det bra i division ett. Partille har haft två bra säsonger, men har tappat tungt. Inför säsongen flera avbräck i form av spelare födda 1997, där man trots det kunde mönstra en tung förstafemma i början av säsongen. En femma som sedan blev splittrad när Bodenmalm och Rydén gick till Lindås. Flertalet yngre spelare har istället fått chansen, men är dessa redo i ett slutspel? Nja, deras tid kommer framöver, men nu kan det bli tungt. Tror det blir tight, sudden där Partille kniper avgörandet?

KAIS Mora UIF – Djurgården IF IBS 1

Här tror jag att KAIS Moras duktiga 99-kull vill återupprepa fjolårets framgång och även nå Innebandyfesten i denna klassen. Emil Hedström vann gruppens poängliga på 60 poäng och Albert Östman skuggade bakom med 50 gjorda. Djurgården är ett ”nytt” lag den här säsongen med spelare från flera olika föreningar, men har ändå fått ihop det bra. Johan Sjöö och Erik Oweling från IBF Lidingö är två duktiga spelare, men jag tror till sist att KAIS tar sig vidare.

Salems IF – Gävle GIK 2

Den här är svår, riktigt svår. Med Kevin Haglund så vinner Salem, han gör sina fyra-fem poäng och avgör matcher. Nu står det dock klart att Haglund kommer missa playoff och då har vi en helt annan matchbild. Salem som kanske inte sats på prov riktigt i sin grupp och som faktiskt förlorade sin sista match mot Vendelsö, ska inte hypas upp för mycket efter sin gruppvinst. Man har många nya unga killar som inte fått känna på den här miljön förut. Slänger in en tvåa här!

Karlstad IBF Ungdom – Åkersberga IBF 1

Tror på nytt att en hemmaplansfördel kan bli avgörande här. Karlstad med fullt manskap där 98-kullen är en duktig stomme, ska ha god chans. I och med tillskotten i Victor Bugarski, Erik Björklund och Max Haffling som tillkom under säsongen så blir man än spetsigare. I Åkersberga så kan unge Adam Nilbrink vara värd att kika lite på, en spelare som lovordats av en SSL-coach bland annat.

RIG Umeå IBF – Bele Barkarby IBK 1

RIG är en het guldkandidat den här säsongen och det med all rätt. 00-kullen som man fått in är en av de starkaste på riktigt länge och de har utan några större problem klarat omställningen. RIG ska till Festen varje år och får bära den pressen och favoritskapet med sig. Bele ska inte underskattas, men lättare motstånd än det här kunde man fått.

Umeå City IBF – IBF Falun Ungdom 1

En match där jag länge vacklade innan jag bestämde mig. Rent spelmässigt har jag svårt att se att något av lagen är såpass mycket bättre än det andra. Det kommer nog mer handla om tillfälligheter, utnyttja sina målchanser, effektiv i powerplay/boxplay och minimera slarven. Målvaktskampen mellan två duktiga målvakter, Stensson/Brodén, ska bli spännande att följa. Kommer City använda sig av Linus Holmgren med kanske?

Nykvarns IF/IBF Ungdom – Warberg IBF 1

Warberg har blandat och gett lite under gruppspelet. Topplaget Lindås har man inte kunnat rubba och man kryssade även mot Zenith/Öckerö vilket är lite förvånande. Har i truppen fått in flera duktiga 00:er, men Nykvarn med sin spets ska på sin hemmaplan kunna spela ut och vinna med någon boll. Spännande att se coachkampen Wahlgren/Håkansson.

FBC Kalmarsund Ungdom – FBC Helsingborg 1

Förra året var det tvärtom, då tippade både jag och många andra Helsingborg som favorit i den här matchen, men den här säsongen vänder jag på det. Kalmarsund som har en starkare 1998-kull är egentligen inne i ”rätt” säsong nu där man ska vara som bäst. Helsingborg har tappat ett par duktiga 97:er, men har ändå en bra trupp om man ser till slutspelsmått. Kalmarsund drar det längsta strået efter en tight match.

Imorgon (idag) kommer profilernas tippning komma upp.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar