JAS-bloggen
Intervjuer

Olsson sammanfattar I-gruppen: ”De borde gjort en bättre säsong”

I-gruppen har varit en grupp med ganska blandade resultat och som i många sammanhang beskrivits som ganska svag. Lockerud har en ny yngre generation som imponerat, Vara gjorde sig ett namn, men Partille har inte alls samma styrka den här säsongen som man haft tidigare två år. Marstrand/Kungälv tog tredjeplatsen i gruppen och lagets Victor Olsson sammanfattar gruppen.

Vad säger du om ert eget lags insats? Har ni nått målsättningarna?

Tycker att den varit bra, vi hade inte spelat ihop innan denna säsongen men har spelat bra och hittat varandra bättre och bättre och till slut blivit ett starkt lag ihop. Målet innan säsongen var att nå en play-off plats då vi kände att vi hade ett tillräckligt bra lag trots att vi inte alls var samspelta nu när serien är klar har vi klarat en play-off vilket känns riktigt bra.

Vilket lag har bjudit på tuffast motstånd och varför?

Partille och Lockerud var båda svåra att möta då de har ett så komplett lag där alla femmor både kan producera framåt men även stänga bakåt. Första matchen mot Partille och andra mot Lockerud hade vi häng på dem men de vann på att de är mer kompletta vilket syns nu när tabellen är färdigspelad.

Vilket lag tycker du är gruppens överraskning och varför?

Vara, visste inget om dem innan säsongen och trodde inte att de skulle ha häng på play-off plats men de visade sig vara ett bra ungt lag. Tror de flesta blev chockade efter första matcherna när de visade sig hur bra dem egentligen var.

Vilket lag tycker du är gruppens största besvikelse?

IBF Göteborg/Sävedalens IBK tycker jag borde gjort en bättre säsong än vad de har gjort. FBC Aspen/Floda IBK trodde jag också skulle komma högre än vad de gjorde och att de skulle vara med i kampen om play-off plats.

Är det någon spelare i gruppen som du fått upp ögonen för, som du inte hade koll på innan gruppspelet?

Edwin Jonsson i Partille tyckte jag var riktigt bra när vi mötte bra speluppfattning, bra skott och mycket bra handleder. Att han är född 2001 gör att han har några år kvar i JAS men redan nu är såpass bra är riktigt imponerande.

Vad tror du er grupp har haft för kvalité om man jämför med de andra?

Tror att de finns grupper som haft högre kvalité men även de som haft lägre med. Men tror inte att något av lagen i vår grupp hade kunnat slå de som kommer vinna hela JAS.

Vilka är favoriter till att vinna hela JAS enligt dig?

Lindås och Jönköping, Lindås har fått ett riktigt bra lag genom några värvningar och finns inget lag som hotat den i gruppen. Jönköping har varit bra de senaste åren och kan gå hela vägen även i år.

12181878_10153321473118655_248398440_n

Rödklädda Aspen/Floda missade slutspelet och Jonathan Bodenmalm återfinns nu i Lindås Waves och var ett tungt tapp för Partille under säsongen. Foto: Roine Bengtsson. 

//Rasmus

 

 

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar