JAS-bloggen
Intervjuer

Lindbäck ger er A-gruppen: ”Vi har klarat av ett delmål”

I A-gruppen så såg RIG Umeå till att koppla greppet tidigt, ett grepp man aldrig släppte. Där bakom blev det en tuffare kamp där Umeå City till sist drog det längsta strået. RIG:s Fabian Lindbäck sammanfattar gruppen på följande sätt.

Vad säger du om ert eget lags insats? Har ni nått målsättningarna?

Jodå, innan säsongen så satte vi upp ett mål som var att ta oss till innebandyfesten och nu har vi väl klarat av ett delmål i de genom att ha vunnit gruppen. Så nu är det bara play- off matcherna kvar.

Vilket lag har bjudit på tuffast motstånd och varför?

Umeå City tycker jag har bjudit upp bäst. Jag tror att det blivit så för att de valde att backa hem såpass mycket så det vart en matchbild där vi spelade mycket utanför dem. Men man ska ju också tillägga att det är derby och de medför alltid lite extra känslor.

Vilket lag tycker du är gruppens överraskning och varför?

Jag tycker Sundsvall har överraskat. Hade inte så jätte bra koll inför säsongen vilka som var ”bra” och vilka som var ”sämre” men Sundsvall var ju faktiskt där och nosade på slutspelsplats, vilket jag inte trodde innan säsongen.

Vilket lag tycker du är gruppens största besvikelse?

Jag vet inte riktigt, eftersom det här är första året i denna serie så hade jag inte stenkoll innan säsongen, vilket gör det svårt att säga.

Är det någon spelare i gruppen som du fått upp ögonen för, som du inte hade koll på innan gruppspelet?

Jag får säga samma sak här, eftersom detta är först säsongen här så visste jag knappt om några spelare innan. Så det är svårt att säga.

Vad tror du er grupp har haft för kvalité om man jämför med de andra?

Våran grupp tycker jag har bjudit på ett väldigt fysiskt spel. Men sen så kanske vår grupp inte varit den vassaste gruppen av alla.

Vilka är favoriter till att vinna hela JAS enligt dig?

Har inte jättebra koll på alla andra lag men Linköping ser ju ut att ha gått bra. Men även Jönköping är ett lag som nästan alltid brukar vara med och slåss om medaljerna.

17005886_10154558644918655_648732861_n

Blåklädda RIG hade inga problem med att vinna gruppen och det gjorde man obesegrade. Foto: David Rönnblom. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar