JAS-bloggen
Intervjuer

Hugo Norlund sammanfattar K-gruppen: ”Det laget vi möter är tippade att vinna”

K-gruppen var en grupp som levde långt in i de sista omgångarna där flera lag slogs om slutspelsplatserna och bytte platser med varandra. Till sist blev det Höllviken, Helsingborg och Malmhaug som tog slutspelsplatserna. Just Malmhaugs Hugo Norlund är den som sammanfattar gruppen.

Vad säger du om ert eget lags insats? Har ni nått målsättningarna?

Till en början gjorde vi inte så bra ifrån oss. Vi kryssade för många matcher men vi höjde oss och visade vad vi kunde med fem raka vinster. Vår målsättning var att gå vidare från gruppen och det har vi gjort. Nu tar vi match för match och vi kommer göra allt för att nå hela vägen.

Vilket lag har bjudit på tuffast motstånd och varför?

Jag tycker Helsingborg är det lag som är svårast att möta, det är svårt att försvara sig mot. De spelar en snabb innebandy, de är snabba i spelvändningarna och de skjuter från alla vinklar.

Vilket lag tycker du är gruppens överraskning och varför?

Jag tycker att Landskrona är det lag som har överraskat mest. De var tippade att ligga i botten men har visat alla att de var bättre än så. Landskrona var nära att ta tredjeplatsen, men föll på målsnöret mot IBK Lund.

Vilket lag tycker du är gruppens största besvikelse?

Jag måste nog säga FBC Engelholm på den. Engelholm har duktiga spelare men slutar på en sista plats med konstigt få poäng.

Är det någon spelare i gruppen som du fått upp ögonen för, som du inte hade koll på innan gruppspelet?

Det finns många duktiga spelare i gruppen och jag har koll på de flesta och det är ingen som utmärkt sig mer än någon annan som jag har lagt märke till.

Vad tror du er grupp har haft för kvalité om man jämför med de andra?

Jag vet att vårt gruppspel har varit ett av de jämnaste. Det är roligt när det är så jämt som det har varit, då vet man att det inte är omöjligt att gå om något lag. Det gör ju så att kvalitén på gruppen blir bättre. Det är bara ett lag som inte har varit med i striden om slutspelsplatserna och det är tyvärr Engelholm. Det gör det bättre för oss som är vidare att vi har redan lite slutspelskänsla i kroppen, eftersom vi har att spelat i en så pass jämn grupp.

Vilka är favoriter till att vinna hela JAS enligt dig?

Jag vet att det laget vi ska möta (Lindås) är tippade att vinna, men vi ska försöka visa att vi har det som krävs. Om inte vi får till det så hoppas jag att Höllviken eller Helsingborg tar guldet.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar