Slutspelsdrömmen lever efter segern: ”Borde ha stängt matchen inför tredje”

Vi närmar oss den sista slutspurten i samtliga JAS-grupper och i herrarnas G-grupp så är det spänning som väntar inför de sista fighterna.

Fagerhult hade i sin senaste match ett tungt tapp borta mot Borås där man ledde med 8-5 med ett par minuter kvar, men fick till sist nöja sig med en poäng efter slutresultatet 8-8. – Vi hade inte så mycket tankar inför dagens match utan det var bara vinst som gällde, säger Fagerhults Marcus Bergdahl till bloggen.

Idag, tre dagar efter poängtappet, så väntade en ny match när man på hemmaplan tog emot Tygriket i sin näst sista gruppspelsmatch. – Vi fokuserade inte på något extra utan vi gick in och körde vårt spel från start till slut.

Man fick en fin start och kunde ha med sig en 3-1 ledning efter de första 20 spelade minuterna. – Vi går ut och kör och spelar som vi ska och får även in några kassar.

Även i den andra perioden så gick resultatet hemmalagets väg. Man stod för periodens två mål och hade en kontrollerad 5-1 ledning inför den avslutande perioden. – Vi äger mycket boll och har mycket chanser och släpper inte till mycket bakåt så de kändes väldigt bra.

I den sista perioden blev det dock spänning. Tygriket kunde under matchens sista tio minuter reducera tre gånger om på snabb tid och skapa nerv med ställningen 5-4. – Det är klart att det blir nervöst men vi håller oss relativt lugna och löser det till slut.

Löste det, det gjorde man. Till sist blev det 6-5 och tre viktiga poäng inkasserades. – Vi genomför de två första perioderna helt okej, men går tyvärr ner oss i tredje perioden vilket är nära på att straffa oss. Vi borde ha stängt matchen inför tredje med tanke på övertaget vi hade på dom.

För Fagerhult väntar nu Månsarp i sista omgången. Tre poäng är ett måste för att chanserna på slutspel ska finnas, men det gäller även att just Tygriket, slår Borås i den sista omgången. – Borås är självklart favoriter, men jag tror att Tygriket kan ha goda möjligheter att slå dom om dom är i bra form.