JAS-bloggen
Intervjuer

Fjolårets underdog säkrade förstaplatsen: ”Kommer lira vårt spel oavsett”

Gårdagens toppmöte i J-gruppen hade automatiskt ett stort värde då det gällde gruppens serieseger. Vinnare blev till sist hemmalaget.

Det var Kalmarsund Ungdom som tog emot Vöikers, ettan mot tvåan och gruppens två bästa lag då kan man anta? – Ja det tycker jag verkligen att det var, säger Kalmarsunds Jens Linde till bloggen.

Inför matchen skiljde det enbart tre poäng lagen emellan och i och med att lottningen för slutspelet kommit ut, så kan man redan nu se vilka motståndare man kan få ställas emot. – Klart vi har koll på lottningen då vi nu vet att vi möter Helsingborg första matchen, dessutom två hemmamatcher om de skulle bli så.

Första perioden blev en bra sådan för hemmalaget. Man kunde gå upp till 3-0 och även döda ett boxplay.  Vi höjde upp tempot rejält och det kunde blivit fler mål.

I den andra gick man upp till 5-1 och såg ut att springa ifrån, men Vöikers reste sig och kunde reducera två gånger om. – Något strul på bänken då de blir fel i kedjorna och Vöikers utnyttjar det.  De får energi samtidigt som vi hänger lite med huvudena och då kontrar dem in en boll till.

Även i den sista perioden kunde man göra ett ryck och göra både 6-3 och 7-3. Där såg matchen på nytt ut att väga över till klar fördel.  Men vi märkte ändå snabbt, att vi går ner i tempo vilket man inte kan göra mot ett lag som Vöikers. Vöikers höjer sig, men det kändes ändå tryggt.

Höjde sig, det gjorde man sannerligen. Först kom 7-4 och 7-5 tätt efter varandra och med två minuter kvar av matchen kom även 7-6 via André Johannesson. Närmare än så kom man aldrig dock och hemmalaget tog tre poäng och säkrade förstaplatsen i gruppen. – Vi borde verkligen ha stängt matchen tidigare, men det är svårt mot Vöikers som kontrar på allt.

Förra året hade Kalmarsund en stämpel av underdogs i slutspelet, en stämpel som även bloggen föll in på och tippade ut laget två gånger om i playoff. Denna säsongen lär man inte tippas lika lågt och inte underskattas på samma sätt. – Ja det var inte jättemånga som trodde på oss förra året, men om vi är underdogs eller inte spelar inte oss någon roll, vi kommer lira vårt spel oavsett.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar