JAS-bloggen
Intervjuer

Sammanslagningen räckte till slutspel – nu väntar tufft motstånd

Sammanslagningen av Marstrand/Kungälv har fallit väl ut. Marstrands lite mer rutinerade spelare, tillsammans med några av Kungälvs duktiga 00:er bland annat har varit framgångsfaktorn.

Laget innehar nu en tredjeplats som innebär slutspel, en plats som man kommer sluta på och som är säkrad. – Vår målsättning inför säsongen var att ta oss till slutspelet även om vi inte riktigt visste hur vi låg till jämfört med dom andra lagen i serien men det var ett gemensamt mål vi alla ville ha, säger lagets Hugo Fransson till bloggen.

Igår mötte man Göteborg/Sävedalen på bortaplan, bottenlaget i grupp I. – För oss i Kungälv har det varit svårt att fokusera inför sådana här matcher dels för att man sett att det är ett bottenlag i serien men också att man mött dem innan och vunnit rätt stort. Vilket ofta gör att vi i laget inte kommer upp till den vanliga standarden.

Matchen blev dock jämnare än vad tabellen visade. 1-2 efter en period och 2-4 efter två spelade. – Det som gör att det ser så jämnt ut är väl att vi inte riktigt är fokuserade och faller in i deras tempo och tenderar till att vara ganska slarviga i de avgörande passningarna.

I den tredje går man upp till 3-7 där hemmalaget Göteborg/Sävedalen samtidigt tar timeout. Först där börjar resultatet väga över på riktigt. – Ja, det är då man känner att matchen är klar. Samtidigt efter 3-7 börjar vi slappna av och bjuder onödigt in dem i matchen igen.

5-8 blir till sist slutresultatet, vad säger du om er insats överlag? – Jag skulle nog säga helt Ok, då vi inte är på topp någon av oss så lyckades ändå ta tre grymt viktiga poäng för att ta sista slutspelsplatsen. Ett plus i kanten är för våra fyra debutanter i matchen där tre av dessa gör varsitt poäng och den fjärde gör grymt backjobb.

Slutspelsplatsen är som sagt klar och där väntar tufft motstånd redan i första fighten. – Vi ska skall möta JIK i playoff och är höga favoriter där och har all press på sig, men vi slår ur underläge och har inget att förlora. Vi ska göra allt för att ha roligt.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar