JAS-bloggen
Intervjuer

Hoppet om slutspel lever efter styrkebeskedet: ”Vi spelar smart”

E-gruppen är otroligt intressant i skrivande stund med tanke på hur jämnt det är kring slutspelsplatserna. När helgen inleddes under fredagen så var det på nytt en viktig match som spelades.

Bele Barkarby agerade bortalag denna kväll, Bele som kom från en förlust mot Rasbo senast. – Efter matchen mot Rasbo kände vi att vi behövde hitta tillbaka till grunderna. Vi testade lite nytt i formationerna och hade en tydlig gameplan som vi följde genom hela matchen, säger Beles Isak Bengtsson till bloggen.

Nu väntade istället Åkersberga på bortaplan, en otroligt viktig match sett till att Åkersberga låg på tredjeplats inför matchen, fyra poäng före just Bele. – Vi var medvetna om att det var tre poäng som gällde för att ha en chans på slutspel. Jag tycker alla i laget hade en bra inställning inför den uppgiften och de visar vi genom hela matchen.

Efter den första perioden hade man skaffat sig ett litet övertag. 0-2 var ställningen där Isak själv spelade fram till Anton Ostellas ledningsmål. – Vi fick ett tidigt mål vilket var väldigt skönt, sen efter det maler vi bara på och sätter defensiven grymt bra vilket resulterade i en hållen nolla perioden ut.

I den andra perioden så gjorde Isak själv 0-3 ett par minuter in där Åkersberga tog timeout direkt. En 0-3 ledning som ofta kan vara tufft, då man lätt kan vaggas in i en falsk trygghet. – I den perioden av matchen så hade Åkersberga ganska bra tryck och lyckas få in sitt första mål, men vi svarar snabbt genom att göra 1-4 strax efter och tar då tillbaka kontrollen över matchen.

Efter två perioder så hade Bele ledningen med 1-4 och ett bra utgångsläge inför den avslutande perioden. – Det vi säger är att vi inte får gå ner i tempo och känna oss bekväma, utan att vi ska fortsätta trumma på och följa vår gameplan.

Gameplanen höll och det ordentligt. Bele kunde under den sista perioden dubbla siffrorna och efter periodvinst med 1-4 så slutade matchen 2-8. Relativt överlägsna siffror om man enbart ser till matchens resultat. – Självklart är det chanser åt båda håll och Åkersberga kunde kanske fått in nån mer boll, men vi spelar smart och har en fantastisk målvakt i form av Anton Karlsson som gör en grym match från början till slut, så i slutändan är vi helt klart värda vinsten.

I och med segern är man en poäng bakom Åkersberga och tre poäng upp till Rasbo som har andraplatsen. Två matcher kvar har man att spela mot serieledande Sirius samt Storvreta. För att nå slutspel så gäller det dock att något av lagen ovan tappar poäng. – Eftersom Täby slog Rasbo ikväll så har vi återigen allting i egna händer tack vare vår överlägsna målskillnad. Så chanserna för slutspel är bra men vi vet att matchen mot Sirius kommer vara otroligt tuff men om vi spelar med samma fart, energi och inställning som vi hade ikväll så ska det nog gå vägen.

16706913_1416335511767033_1160520814_n

Bele slåss in i det sista för att försöka nå slutspelet. Igår tog man en övertygande seger mot Åkersberga.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar