JAS-bloggen
Intervjuer

Unga IKSU orkade inte sätta emot: ”Man märkte att de inte orkade”

Som det nämndes tidigare i början av veckan så har Dalen/RIG stormat fram i JAS-grupp A. Igår väntade ett derbyt när man ställdes mot IKSU/IKSU Ungdom.

Lagets facit var elva segrar och endast en förlust, siffror som gör att man leder gruppen bekvämt. – Jag tycker att vår form i dagsläget är bättre än vad den var i början av JAS-serien. Eftersom att vi är två olika lag från grunden så var vi inte så samspelta eller synkade, men efter ett par matcher och träningar tillsammans så har spelet lossnat mer och mer. Det kanske inte syns i siffrorna att vi inte var synkade från början, men eftersom att vi är ett lag med mycket individuell skicklighet så kunde vi redan de första matcherna vinna. I dagsläget så är vårt lag i mycket bra form, säger Wilma Parkle till bloggen.

Igår var det alltså ett derbyt på agenda, men frågan hur mycket rivalitet det finns lagen emellan? – Inom klubben så är IKSU aldrig ett sånt lag man vill förlora mot ( säger mitt Dalen-hjärta haha), men IKSU är generellt ett mycket bra lag som är roliga att möta, så det finns väll en viss fight mellan Umeå lagen. Just i JAS serien så har IKSU ett väldigt ungt lag med många 01:er och 02:or så det gör att vi inte har personliga rivaler, men om det är ungdomsspelare med så kan det definitivt brinna till i blicken!

Redan i den första perioden hade man satt sig i en bra sits med en 1-4 ledning, något som inte är helt ovanligt när det gäller Dalen/RIG. – Det går väldigt mycket till och från beroende på lag-tagget och vilket möte man har, men rent generellt så är vi ett mycket målfarligt lag som vill framåt och alla våra tävlingsskallar vill självklart vinna från första tekning.

Efter första perioden så rann det iväg. 1-8 efter andra och till sist hela 1-14 i ett derby som nog många på förhand skulle bli något tuffare. – Jag tycker att IKSU startade matchen mycket bra, men när vi började få in allt fler kassar och siffrorna började rulla iväg så tappade dom säkert hoppet på att vända matchen. Det kan också ha att göra med den senaste matchen som vi spelade mot dom, då vi vann ganska stort, har bränt på deras självförtroende. Vi är ett lag som spelar bollen snabbt med ett högt tempo och bra bollinnehav som gör att det är jobbigt att möta oss, man märkte att IKSU inte riktigt orkade jaga bollen och ta alla maxlöpningar i slutet även fast dom gjorde en bra match.

Vad är du mest nöjd med efter storsegern?

  • Jag är mest nöjd över den sammanhållning vi har fått i laget och den relation vi har skapat under en sån kort tid. Detta leder då till ett bättre spel som då visades i denna match.

Laget har alltså spelare från både Dalen och RIG. Frågan är vad man egentligen får för fördelar, kontra nackdelar med detta när urvalet av spelare är stort. – Jag tycker att det är bra då vi kan välja ut de spelare som känner sig pigga och taggade på match där med får vi ett starkt lag med pigga fötter. En annan grej är att vi får lära känns fler och får spela med mycket folk. Det negativa är väll att man inte riktig kan spela ihop sig i olika femmor, men i överlag så är JAS-matcherna nått men ser fram emot att spela! 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar