JAS-bloggen
Intervjuer

RIG starkast i prestigederbyt: ”Borde kunna skapa fler målchanser”

I A-gruppen så toppar inte helt oväntat RIG Umeå som många på förhand såg som den solklara seriettan och som har motsvarat förväntningarna.

Inför gårdagens derby mot Umeå City så hade man nio raka segrar (av nio möjliga) och annat än favoriter kunde man inte vara i den matchen. – Jag tycker vi går in i matchen som favoriter, men vi är samtidigt ödmjuka inför uppgiften och vet att det kommer krävas ett hårt jobb för tre poäng, säger RIG:s Oskar Block till bloggen.

Säsongens första match mot City blev dock en tuff historia. RIG vann till sist, men det blev jämnt och slutresultatet blev då 3-2. Ett tufft motstånd med andra ord. – Tror det handlar mycket om att det ofta blir känslosamma och lite hetsiga möten mellan oss och City. De allra flesta går på samma skola och det blir prestige-laddat, och gör att det kanske låser sig lite mentalt för oss. Sedan täcker de också massor av skott, och vi har svårt att ta oss in i höga slottet.

Efter första perioden så hade RIG skaffat sig en 1-3 ledning som man kunde ta sig med in i den andra perioden. Block själv gjorde matchens första mål. – Jag är ganska nöjd med hur vi spelar första perioden, även om det inför matchen är nya femmor och det går lite knackigt de första bytena. Vi skulle dock kunna snäppa upp ytterligare någon nivå.

Den andra perioden vinner istället City med 1-0. RIG som annars har haft ett ganska högt målsnitt överlag och varit ett målglatt gäng. – Vi blir lite för statiska i vårt anfallsspel och spelar mest runt bollen utanför deras “försvarsbox”. När de samtidigt täcker de flesta skotten, får vi problem att skapa chanser. Dessutom har vi svårt att förvalta de lägen vi ändå kommer till. Vi behöver driva och utmana mer, för att tvinga motståndarna att ta felaktiga beslut och öppna upp sig.

I den tredje perioden kunde man dock knyta ihop säcken. Man stängde bakåt, Block gjorde sitt andra i matchen och RIG vann med 2-4. En på nytt, tuff derbyfight mot City. – Tre poäng är alltid tre poäng och det är alltid kul att vinna, så på så sätt är jag nöjd. Jag är också nöjd med vårt rull i kedjan, tycker vi har bra rörelse och hittar fina ytor. Men som sagt, jag är säker på att vi har ännu mer i oss, och borde kunna skapa fler målchanser och vara effektivare.

Slutspelsplatsen är som sagt klar, före andraplacerade Sundsvall i nuläget. Har gruppen hållt för låg kvalité är frågan om man ser till att RIG i nuläget är obesegrade. – Nja, det är svårt att säga faktiskt. Jag tycker vi har ett starkt lag och en go känsla, och har samtidigt lite dålig koll på kvaliteten jämfört med lagen i de andra grupperna. Vi får se hur vi står oss i playoff-matcherna och förhoppningsvis även på innebandyfesten!

16699846_10154510401303655_1992333007_n

Det blev blåklädda RIG som vann säsongens andra derby. Foto: David Rönnblom. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar