JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Thorsander/Johnson: ”Tre av våra har precis gått dit”

Nykvarn tar emot Tullinge på hemmaplan och det är hemmalaget som ligger bäst placerade för att ha chansen på ett slutspel. Lite extra speciellt blir det då ett par av spelarna precis bytt från Tullinge till just Nykvarn. Lovisa Thorsander och Emily Johnson säger följande inför matchen.
Ni är på lite olika platser i tabellen. Vad har ni för målsättningar och tankar inför avslutningen?
Lovisa: Redan innan säsongen var ett av våra mål att ta oss till festen. Jag har för mig att det var de tre lagen högst upp i tabellen som fick kvala vidare så vi får försöka hålla oss kvar och kriga vidare om ännu fler poäng.
Emily: Precis. Förra säsongen hade vi som mål att testa på och utvecklas i JAS. Och i år var tanken av vi skulle tävla, men vi har aldrig haft några konkreta mål att ta oss hela vägen eller liknande. Målen är att spela klart alla matcher och ha kul.
Den första matchen er emellan vann Nykvarn med 1-7. Vad minns ni av den?
Lovisa: Som alltid när vi möter Tullinge var det en fartfylld match vad jag minns, de har många snabba spelare och kan snabbt komma på kontringar. Dom gjorde ett snabbt mål i början av matchen men sedan tog vi tag i bollen och började spela runt, och det gav utdelning. Vi hade tålamod och höll bollen inom laget och tror jag att det var det som gjorde att vi vann.
Emily: Jag minns inte så mycket från matchen, jag kanske inte vill minnas.  Jag vet att vi hade mycket chanser ändå men satte dem inte. Från min sida ganska tråkig eftersom att jag inte kommer ihåg den så bra, men Nykvarn var bra och starka.
Vad för matchbild förväntar ni er?
Lovisa: Jag förväntar mig en match med mycket fart och mycket mål.
Emily: Jag förväntar mig att Nykvarn kommer styra matchen eftersom att tre viktiga spelare från vårt JAS precis gått dit. Plus två andra väldigt duktiga som precis har bytt till Nacka, men det kommer bli bra fart och tuffa närkamper som vanligt. Mycket kontringar från oss och mycket bollinnehav av ”Nyken”.
Vad kommer avgöra i slutändan?
Lovisa: Det laget som orkar hålla upp farten genom hela matchen och hålla i bollen tror jag vinner.
Emily: Ingen underskattning, hårt slit och noggrannhet.
//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar