Vände derbyt efter sömning inledning: ”Alltid starka i den tredje”

I C-gruppen så börjar toppskiktet utstaka sig allt mer tydligt och igår så såg ett visst derby till att ytterligare ett lag blev klart för slutspel.

Det var Karlstad som tog emot Skoghall, där hemmalaget var stora favoriter om man ser till tabellens läge och antal poäng. – Ett derby är alltid ett derby! Det är svårt att inte vara taggad då, säger Karlstads Philip Dixelius till bloggen.

Höstens match slutade med 2-5 seger för Karlstad. Vad för matchbild var det som Dixelius och hans lagkamrater väntade sig? – Vi förväntade oss med ett ganska stort bollinnehav, men vi visste att dem är bra på att kontra så vi skulle passa oss på den delen.

Den första perioden slutade till bortalagets fördel. Gästerna hade en 1-2 ledning där lagets egen kvittering kom i powerplay. – Vi underpresterade väldigt mycket i den första perioden och de utnyttjade sina kontringar och vi går bort oss i försvaret.

I den andra så var det istället Karlstad som drog på sig utvisningarna. Tre stycken blev det till antalet där man klarade de två första, men i den tredje lyckades man inte hålla tätt. – Det var onödiga utvisningar vi tog och det var viktigt att vi klarade utvisningarna, annars kunde matchen runnit iväg och fått en rejäl uppförsbacke.

Karlstad kunde reducera till 2-3 dock i slutet, men Skoghall ville ha sista ordet och kunde därmed göra 2-4 innan paus. Vad sade man då i omklädningsrummet inför den sista perioden? – Vi sa att vi skulle hitta tillbaka till grunderna och att vi skulle lugna ner oss, för vi vet hur bra vi är i den tredje perioden.

En förändring blev det i den tredje. Man vann perioden med hela 5-0, vilket ledde till att man vann med 7-4 i slutändan. – Som sagt så är vi alltid starka den tredje perioden, vi siktar ju på slutspel och alla poäng i slutet är viktiga för att hålla andra lag bakom oss. Jag tror det är vi som höjer oss ett extra snäpp i sista perioden och spelar ett helt annat spel än i de andra två perioderna.

I och med segern så står man på 34 poäng och laget på fjärdeplats, Arboga, kan max ta in nio poäng, något som inte räcker i slutändan. Slutspelsplatsen är därmed klar på nytt. – I början av säsongen så kommer vi inte riktigt upp i den nivån vi kan, oavsett om vi vinner matcherna i början, men efter vändningen mot Lillån i mitten av säsongen så har vi inte förlorat en match. Det kändes som att det vände där.