Misslyckades i nyckelmatchen: ”Borde ha förvaltat chanserna bättre”

Nyckelmatcherna fortsätter avlösa varandra i E-gruppen och under tisdagskvällen avverkades ytterligare en sådan. Bele Barkarby begav sig till Hall 2000 för att möta Rasbo.

Inför fighten så skiljde det enbart tre poäng mellan lagen där Rasbo hade fördelen rent tabellmässigt. Nyckelmatch deluxe med andra ord. – Det var ju en måstematch så det fanns inget annat än att vinna, säger Beles Erik Fredriksson till bloggen.

Den första perioden blev lika jämnt som tabellen visade inför. 2-2 var resultatet just då. – Det var ju två jämna lag som båda kom till matchen för att ta tre pinnar.

Den andra innehöll mer mål. Bele kunde vid två tillfällen ta ledningen, men Rasbo kunde kvittera båda gångerna om och sedan göra 5-4 och ta ledningen. – Vi har lite otur och slappnar av efter att tagit ledningen. Vi slarvar lite i spelet framför eget mål och de leder till att Rasbo kan komma till chanser.

I den tredje perioden så får man chansen att kvittera två gånger om i powerplay, men trots det så lyckas man inte. – Jag tycker vi kommer till bra lägen och bör göra minst ett mål. Jag tycker att deras målvakt var riktigt bra och göra några bra räddningar, men vi kom inte upp i tempo med bollen och gjorde att dom kunde följa oss ganska bra samt täcka skott.

Förlust med 5-4 blev det då alltså efter en mållös tredjeperiod. Vad saknades då för att ta tre poäng? – Vi borde ha förvaltat chanserna bättre och borde ha gått rakare i anfallet i vissa situationer. Samt försöka hålla fokus även fast man tar ledningen.

Om matchen mot Rasbo var viktig, så är matchen som stundar nästintill än viktigare. Då möter man Åkersberga, där det enbart skiljer en poäng mellan lagen. – Jag tror vi har stora chanser. Vi har en träningsvecka framför oss då vi kommer att fokusera på matchen och träna på saker som vi vill förbättra. Det kommer bli en tuff kamp, men jag tror vi drar det längre stråt.