JAS-bloggen
Intervjuer

Landskrona slog till igen – slutspel inom räckhåll: ”Riktigt bra form”

Dramatiken fortsätter tätna nere i K-gruppen när Landskrona såg till att ta en viktig trea under söndagen, en trea som gör att det fortsatt är flera lag som slåss om platserna som gäller slutspel.

Landskrona har under de senaste matcherna visat upp en riktigt fin form. Segrar mot bland annat Lund, Åstorp och serieettan, Helsingborg. – Formen har varit riktigt bra de senaste matcherna nu känns det som om alla drar åt samma håll och det är ett riktigt skönt tugg i gruppen. Efter matchen mot Lund i november så tror jag att tron på oss själva som lag fick en riktig boost, denna känslan har vi sedan haft med oss in i alla de resterande fem matcherna, säger Landskronas Tobias Ohlsson Bååth till bloggen.

Efter en trögare inledning så har laget verkligen fått upp ångan. Kan det vara så att de andra lagen underskattar Landskrona tro? – Ja så är det säkert man ska ju inte hymla med att vår tabellplacering inte var särskilt smickrande i början utav november. Det är alltid svårt att veta hur mycket det spelar in, men visst några utav de högt placerade lagen har säkerligen underskattat oss nu när serien har vänt.

Idag ställdes man mot Höllviken, ett lag som inför matchen låg enbart tre poäng före, på en andraplats. – Tankarna inför matchen var att vi skulle gå ut och bara försöka göra vårt bästa. Vi har mött Höllviken två gånger tidigare denna säsongen och då har det slutat med en 11-3 förlust i en träningsmatch samt en 9-1 förlust i början utav denna jas säsongen. Vi var därför väldigt ödmjuka inför uppgiften samtidigt som vi kom till matchen med stort självförtroende efter våra senaste prestationer i serien. Vi visste att Höllviken var ett väldigt spelskickligt lag med med riktigt bra spets i form utav bla. Linus Bergström och Gustav Franzon, vår ”gameplan” var därför att ligga tätt och strukturerat för att på så sätt få dem till att begå misstag som vi kunde kontra på. Med facit i hand lyckades vi fullt ut!

Efter en fin förstaperiod, så kunde Landskrona gå till paus med en 3-1 ledning. – Denna perioden speglar ganska väll hela matchen. Vi lyckas fullt ut med det som jag i förgående fråga beskrev samtidigt som Höllviken kanske spelar lite naivt och omständigt. Höllviken har mest boll, men Melvin Bengtsson i vår kasse fortsätter att storspela och gjorde en och annan magisk räddning.

I den andra blev det jämnare, i alla fall resultatmässigt. 1-1 blev periodens slutresultat vilket gjorde att hemmalaget fortfarande hade en tvåmålsledning att gå på. – I denna perioden så blev Höllviken lite mer fokuserade och fick bra tryck på oss stundtals. Vi står dock upp bra som lag och agerar organiserat vilket gör att Höllviken tvingas ta avsluten från ”utsidan”. När sedan Mattias Persson hänger upp 4-1 i bortre så kändes det verkligen som om detta skulle kunna gå vägen då detta var ett mentalt jobbigt mål för Höllviken vilket också märktes på deras spel då de började chansa mer vilket gynnade oss. Perioden överlag kanske inte är en av våra bästa sett över säsongen men vi gör det vi ska och kan därför gå till periodvila med en stabil 4-2 ledning inför tredje perioden.

Väl i den tredje så kunde man ”spela av” perioden och matchen, vinna den med 1-0 och därmed fastställa slutresultatet till 5-2 och därmed inkassera tre viktiga poäng. – Vi vinner sista perioden med 1-0. Höllviken matchar sin förstafemma allt hårdare och de får stundtals riktigt bra tryck på oss. Vi spelar dock strukturerat och gör det således tufft för Höllviken att komma till farliga lägen vilket leder till att de blir allt mer desperata. Ju längre perioden lider vilket gynnar oss då vi får ett par kontringar som leder till att Höllvikenspelare drar på sig några utvisningar. Det är i powerplay som vi gör periodens ända mål då Gabriel Ohlsson får lirkat in en boll vid bortre stolpen.   Matchen som helhet kan sammanfattas av att Höllviken har mer boll, vi uppträder dock mer som ett lag och sätter vår chanser vilket slutligen leder till att vi kunde ro hem denna sköna segern.

Med tre matcher kvar att spela så innehar Landskrona tredjeplatsen, där poängtapp kan bli ödesstiget i denna jämna grupp. Vad talar då för att laget fixar det i slutändan? – Vi är inne i en riktigt bra form där alla är beredda att offra sig för varandra. Vi har en riktigt bra lagkänsla som växt fram under säsongen och moralen är hög. Det som i övrigt talar för oss är att vi har en av seriens bästa målvakter i Melvin Bengtsson samtidigt som vi i anfalls väg har riktiga matchvinnare i spelare så som Mattias Persson, Gabriel Ohlsson och jokern, Johan Byström!

falconsjas-hbg-1

Landskrona har en imponerande form för tillfället. Kan man nå hela vägen till slutspelet? Foto: Ulf Bjärke. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar