JAS-bloggen
Intervjuer

Fyrtal i nyförvärv till guldkandidaten: ”Duktiga på att förädla talanger”

Lindås kunde under fredagen presentera inte mindre än fyra(!) spelare födda 1998, fyra riktigt starka spelare som redan spetsar till en stark trupp. Under lördagen så kunde man debutera direkt i JAS-laget när man slog Mölndal/Frölunda på bortaplan med 5-9, där en spelare gjorde stort avtryck med sina sex mål.

Lindås som tränas av klubbens A-lagstränare bland annat, Joacim Bernvid. Bloggen tog tillfället i akt och stämde av med Bernvid kring lagets fyra nyförvärv. Jonathan Bodenmalm, Adam Rydén, Alexander Sannerholm och William Lindström.

Ni förstärker truppen med fyra mycket kompetenta spelare. Vad ligger bakom beslutet att förstärka? – Vi har tyvärr fått skador på Lucas Öhrling, Hugo Bülling och Jacob Hafren som ser ut att bli långvariga. Så detta är delvis varför vi väljer att förstärka. Men vi sålde även Albin Jansson till Pixbo. Där är tanken att Bodenmalm ska vara en ersättare. Så det är en värvning som främst är för a-laget. Att han även kan spela JAS är en bonus. Samtidigt vet vi att vi är duktiga på att förädla talanger och få de att prestera i toppen av allsvenskan, så att vi valde en ung värvning var kanske inte en slump.

Ni hade ett starkt lag innan och blir nu ännu starkare. En press ligger nu på era axlar enligt många (inkusive bloggen). Hur hanterar ni den?  Tycker att den pressen vi lägger på oss själva är den enda vi behöver hantera. Den har dock varit rätt stor redan från början av säsongen.

Vilka andra favoriter ser du runtom i Sverige?  Jag gillar Jönköpings lag, de ser starka ut. Men största favoriterna är nog ändå vi, Linköping och RIG. Men även Sirius såg okej ut i Storvreta.

Med nyförvärven. Kommer ni förändra något eller kommer ni rulla på i samma mönster med en förbättrad kvalité? – Vi har en bred kunskap i truppen kring olika sätt att spela på, vilket innebär att vi alltid justerar lite. Med laget vi har nu får vi tre femmor som kommer få väldigt bra förutsättningar att nyttja respektive spelares spetskunskaper.

Kring sina nya spelare så säger han följande:

Jonathan Bodenmalm – Jonathan är en tekniker av stora mått och han tar en av våra tre vänstermitt positioner och spelar redan mot IBK Göteborg på söndag. Vi får in en kreativ och avig spelare som vi tror fyller luckan efter Albin (Jansson) på ett bra sätt, fortsätter Bernvid.

Adam Rydén – Adam är brytningssäker, positionssäker och fyller gärna på i offensiven. Han ger oss ytterligare dimensioner när det handlar att få ett kreativt anfallsspel. Han bidrar även till att öka på stabiliteten i försvaret.

Alexander Sannerholm – En duktig och rörlig målvakt som är reflexsnabb och med ett fint rörelsemönster. Vi får ytterligare kompetens på målvaktspositionen och konkurrensen blir stenhård. Det jag sett av Alexander i år i division 1 gillar jag.

William LindströmDet är kul att William väljer Lindås. Vi träffade honom redan i somras och gav honom erbjudande att fortsätta sin utveckling hos vågorna. Den gången valde han att spela vidare med Pixbo men nu föll valet på Lindås. Det är en forward med styrka och ett vasst avslut. Jag är övertygad om att William blir en poängspelare i vårt redan produktiva JAS-lag.

Bodenmalm och Rydén ansluter från Partille där båda har spelat en hel del matcher i klubbens division 1-lag i år. Sannerholm och Lindström ansluter från Pixbo Wallenstams division 1-lag. Fyra spelare med god rutin med andra ord. Angående sitt val att representera Lindås så säger de själva följande.

Adam Rydén: Det finns givetvis många anledningar till varför jag byter till Lindås mitt i säsongen. Bland annat så tror jag att det finns en fin miljö runt om och i föreningen. Det är även ett faktum att Lindås vet hur man utvecklas talanger.

Alexander Sannerholm: Behövde till en förändring för att fortsätta utvecklas och då föll valet på Lindås. Känns som att förutsättningarna för det är väldigt goda här, med både ett bra A-lag och JAS-lag, samt en fin miljö i och runtom klubben.

William Lindström: Varför jag väljer att gå till Lindås,är för att jag ser möjligheter att utvecklas som spelare och en förändring var tvungen att göras. Även att Lindås verkar vara en klubb med en miljö som passar mig!

Jonathan Bodenmalm: Den främsta anledningen till varför det just blev Lindås är på grund av situationen i Partille. Jag var inte garanterad speltid i A-laget och Albin Jansson från Lindås har precis lämnat för Pixbo. En plats i Lindås behövdes fyllas upp och där fick jag chansen. Ett bud som inte går att tacka nej till enligt mig.

unspecified

Tre av Lindås fyra nyförvärv. Jonathan Bodenmalm, Adam Rydén och Alexander Sannerholm. William Lindström saknas på denna bilden. Foto: Hasse Dahlqvist. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar