JAS-bloggen
Intervjuer

Tog viktig seger i kampen om slutspel – trots mardrömsstart

Åkersberga kunde under gårdagen ta en mycket viktig seger i E-gruppen där det i gruppens toppskick är tight om vilka som ska ta slutspelsplatserna.

Åkersberga som kom från en förlust i veckan där man förlorade med 8-5 på bortaplan mot Täby. – Täby kom med ett riktigt starkt lag samtidigt som vi hade många sjuka och småskadade, i slutändan tror jag att det var orken som brast, säger Åkersbergas Ludvig Tidhult till bloggen.

Sett till tabellen så hade Storvreta skrapat ihop relativt få poäng om man jämför med Åkersberga och på förhand kändes det som en solklar favorit fanns på planen. – Storvreta har varit heta de senaste matcherna, så vi fokuserade på att bortse från deras tabelläge och trumma på som mot vilket lag som helst!

Storvreta fick en drömstart. 1-0 kom efter bara sju(!) sekunder. – Vi tappar markering direkt efter tekning vilket leder till att ”Vreta” pissar in den efter sju sek. Efter det har vi spelet i princip hela matchen. Storvreta ställde upp i en låg box och täckte skott efter skott.

Matchen blev målsnål. Den tidiga 1-0 ledningen stod sig långt in i andra där Åkersberga kunde kvittera. 1-1 var resultat efter två perioder. – Som sagt tycker jag vi styr spelet matchen igenom, deras låga box och storspelande målvakt gjorde det svårt. Problemet var att vi missade alldeles för många lägen, annars tycker jag att vi gjorde en bra match.

I den sista kunde man dock gå upp till 1-3 efter mål i powerplay bland annat. Storvreta kunde reducera med dryga halvminuten kvar, men det räckte ändå inte hela vägen. – Vi fortsatte trumma på och tillslut smög några skott igenom, vi fortsatte helt enkelt med vårt raka spel och det lönade sig i slutändan.

Tre poäng kunde man till sist inkassera och oavsett matchbild så är tre poäng alltid tre poäng. – Som sagt så är 3 poäng det viktigaste, självklart borde vi gjort fler mål men målfyrverkeriet sparar vi hellre till slutspelet!

I nuläget så innehar Åkersberga en slutspelsplats och i sina tre sista matcher ställs man mot Rasbo, Bele Barkarby och Sigtuna. Både Rasbo och Bele är i allra högsta grad med och slåss om slutspelsplatserna så där väntar två rysare. – Hemmafighterna mot Bele och Rasbo kommer bli väldigt avgörande. Tror absolut det kommer räcka till en slutspelsplats men nu gäller det att ta en match i taget och kriga på in i det sista!

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar