JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Lindahl/Göransson: ”De har mer press på sig”

Herrarnas K-grupp har blivit otroligt jämn då ett par av topplagen åkt på ett par minor vid ett par tillfällen. Det skiljer "bara" nio poäng mellan ettan och gruppens nästjumbo, Malmhaug. Det skiljer även bara fyra poäng upp till slutspel för just detta Malmhaug och gruppen lever i allra högsta grad. Ikväll ställs Malmö mot Åstorp, två lag som fortfarande slåss om slutspel där Malmö har bästa utgångsläget. Lucas Lindahl och William Göransson säger följande inför kvällens match.

Kampen om slutspel lever i allra högsta grad för er båda. Er grupp är otroligt jämn i år, varför tror ni det är så just i år?

Lucas: Alla lag i serien är bra och alla lagen är bra på olika saker, därför slår alla lagen varandra det gör att blir serien väldigt jämn.

William: Ja, gruppen är otroligt jämn vilket är väldigt roligt då alla lag kan slå alla. Jag tror att de flesta lag känner varandra väldigt bra vilket gör att det också är möjligt att ta poäng i varje match.

Ser ni att något lag får bära någon typ av press här i just den här matchen?

Lucas: Båda lagen kommer ha press i matchen. Vi båda behöver vinna för att ha chansen att ta oss till slutspel, men vi har bättre position i serien just nu så skulle säga att Åstorp har mer press på sig för om de förlorar blir de svårt för dem att ta sig vidare.

William: Då skulle jag säga att Malmö FBC får bära den pressen. De ligger på den eftertraktade tredjeplatsen och det är den även vi siktar på. De måste hela tiden vinna för att hålla sig kvar där.

Vad för typ av matchbild förväntar ni er i den här matchen?

Lucas: Jag förväntar mig en jämn och tuff match med mycket fart där de laget som tar vara på sina målchanser kommer att vinna.

William: Om man ser till förra matchen lagen emellan så tror jag att det blir en jämn matchbild där inget av lagen kommer styra helt och hållet.

Vad har ert lag, som era motståndare kanske saknar som ni ser som en fördel?

Lucas: Vi har väldigt bra spetskvaliteter i laget, så om våra nyckelspelare (t.ex Carl Olsson) fortsätter att leverera så kommer vi att ta hem vinsten. Vår målvakt är också i bra form så han kommer också vara viktigt för oss under matchen.

William: Viljan, vi kommer göra allt vi kan för att ta tre poäng. Sen har vi en bred trupp med spets också, i spelare som Felix Carlgren och Linus Malmström.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar