Superstarten la grunden i derbyt: ”Är på tårna från start”

Nere i herrarnas G-grupp så återfinns ett par lag från Boråstrakterna som även ställs mot lag från bland annat Jönköping. I gruppen så finns det därmed flertalet olika derbyn som alla är intressanta på olika sätt.

Ett derby som spelades under tisdagskvällen var Rydboholm mot Borås, en match med en viss karaktär. – Det är ett derby som man taggar till en extra gång till. Derbyn mot Rydboholm är alltid roliga och brukar bjuda upp till hårda drabbningar. Det är de matcherna man ser fram emot, säger Borås Otto Andreasson till bloggen.

Borås fick en drömstart deluxe. När klockan stod på 03.44 så hade laget inte gjort ett, inte två, inte tre utan hela fyra(!) mål redan. – Vi inleder matchen starkt och är på tårna från start och lyckas peta in några bollar snabbt. Rydboholm är inte riktigt med och vi går ifrån tidigt.

Hemmalaget skulle dock rycka upp sig. Två gånger om kunde man reducera i den första perioden och tidigt i den andra kom även 3-4 reduceringen. – Ibland händer det att man blir bekväm, men oftast trummar man på får att göra allt för att vinna.

Borås visade dock styrka och kunde efter dessa tre reduceringar, peta in två bollar innan den andra periodens slut och därmed ha ”stabila” 3-6 inför den sista perioden. – Rydboholm går ikapp och gör det bra, men vi får in två mål strax därefter och det känns som att vi hade kontroll på situationen.

Vad pratade ni om i omklädningsrummet inför den sista perioden?

• Vi pratar om att fortsätta att hålla högt tempo och att fortsätta rulla boll så kommer målen av sig själv.

I den tredje perioden så kunde man utnyttja ett powerplay, en spelform som man var effektiva i, just den här kvällen. – Idag fick vi upp ett bra rull i powerplay och lyckades sätta någon kasse, men det finns alltid saker att utveckla.

Till sist rann siffrorna iväg och Borås vann till sist med hela 3-11, där Andreasson själv var högst bidragande med sina fem baljor. – Vi gör en bra match där alla gör en stabil insats i laget och bidrar till segern. Resultatet kanske rinner iväg lite när de tar ut målvakten i slutet, men vi gör en bra insats överlag.

Efter segern så återfinns Borås på en tredjeplats och innehar därmed den sista slutspelsplatsen. Sex poäng ner till Fagerhult, som dock har en match mindre spelad. – Vi har alltid tagit match för match, målet har hela tiden att vinna nästa match. Men det är såklart kul när det går bra!