JAS-bloggen
Intervjuer

Söker revansch efter finalförlusten: ”Stor skillnad mot en JAS-fight”

Herrarnas D-grupp har en etta som gjort ett litet ryck, men där bakom är fighten kring slutspelsplatserna desto mer intressant. Just ikväll stundar en viktig match där slutspelslagen kan bli än tydligare.

Det är Tullinge som står som hemmalag mot just serieettan, Salem. – Alltid kul med lite JAS hemma i borgen. Kul att möta Salem också, ett lag vi mött många gånger tidigare och vet ganska bra vad dom går för, säger Tullinges Ludvig Björkman till bloggen.

Lagen möttes för någon dryg vecka sedan, men då i en DM-final. Där var dock spelare födda upp till 1996 med och här skiljer det lite i hur lagen kan formeras. Matchen, den vann dock Salem. – Jag tycker att vi gjorde en stark insats och höll det ganska tajt trots att dom kom med ett erfaret och bra lag. Så det tar vi nog med oss, men att det tyvärr blev torsk försöker vi släppa. Men ny match med nya förutsättningar, det är ju stor skillnad mellan att spela en DM-final i en främmande hall mot att lira en JAS-fight på hemmamark.

Fem poäng upp till tredjeplatsen har Tullinge med fem matcher kvar att spela. Chanserna finns därmed i alla högsta grad. – Alla matcher i det här skedet är otroligt viktiga. Dessutom så möter vi ju serieledarna och det vore väldigt viktigt rent moraliskt att få med sig tre pinnar.

När lagen mötte tidigare i höstas, då i JAS, så vann Salem på hemmaplan med 7-4. – Vi gjorde inte direkt nån supermatch förra gången och Salem var bra. Men återigen så är det en ny match och ny hall framförallt. Jag tycker alltid att vi har det tufft när vi kommer ut i Skogsängshallen och Salem är vassa på hemmaplan. Jag tror att publiken kommer bjudas på en bra och fysisk innebandymatch.

Salem har varit ett offensivt lag som sprutat in mål och man har flertalet spelare som placerar sig högt i poängligan. Hur ska Tullinge och Björkman stoppa dessa spelare? – Vi vet att dom har några vassa målskyttar och vi vet ungefär hur dom spelar, så det gäller bara att ligga tight och ha koll på dom.

Vad blir nycklar för att ta tre poäng? – Med en grym inställning, hårt slit och smart spel så kammar vi hem tre viktiga pinnar.

6588009

Salem har två raka denna säsongen mot Tullinge. Kan Tullinge resa sig i kvällens fight? Foto: Christin Holm. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar