JAS-bloggen
Intervjuer

Missade chansen till tre poäng efter sent tapp: ”Kändes som en förlust”

Nere i Skånegruppen så kan vi följa kampen kring slutspelsplatserna. Under gårdagen så möttes Engelholm och Landskrona, där gästerna var laget som behövde poängen.

För Engelholms del så är man dock parkerade i botten och där har man inga tabellplaceringar eller liknande att spela för i nuläget. – Vi funderar inte så mycket, och lägger inte så stort fokus på tabelläget med tanke på hur det ser ut just nu. Vi tar istället en match i taget och ger allt för att försöka vinna, motivation och vilja är något vi lägger stor vikt vid och den finns definitivt i truppen, säger lagets Emil Sjöstrand till bloggen.

Igår mötte man alltså Landskrona som efter en imponerande seger mot FC Helsingborg i senaste omgången, har häng på slutspelsplatserna. – Tankarna var att Landskrona kommer till matchen med högt självförtroende då de vann över FC Helsingborg förra omgången. Vi visste om att vi skulle möta ett bra lag, med en del skickliga spelare. Men vi visste även att de inte är oslagbara och om vi gör vad vi ska, och sätter vår defensiv, har vi stor chans att vinna eller ta poäng.

Efter ett par minuter in i den andra perioden så var det gästerna som hade startat klart bäst och hade redan då klivit upp till en ledning med klara 0-3. – Jag tycker att Landskrona började bättre än oss, de tog ledningen och och var effektiva på sina lägen, vi hade även en storspelande målvakt, Kristoffer Ekdahl, som räddade oss vid ett par tillfällen. Med tiden så växte vi dock och tog över mer och mer, vi skapade många lägen men lyckades inte få in bollen i mål. De hade en välförtjänt ledning, men 3-0 speglade inte matchbilden helt, vi förtjänade minst ett mål.

Dock skulle man rycka upp sig ordentligt – på bara ett par minuter i mitten av den andra perioden hade man gjort tre raka mål. Vad förändrade man tro? – Vi gör ingen större förändring, vi pratade ihop oss om att fortsätta spela på och skapa lägen, då kom tillslut även målen!

I början av den tredje så fortsatte man att hitta nätet. Först 4-3 och sedan även 5-3, där det första var ett mål i boxplay. – Vi var bekväma med vårt spel var inne i ett bra skede, med bra energi och vilja att spela.

I slutskedet av matchen så fick Landskrona en utvisning och många trodde nog då att Engelholm hade spelat hem tre poäng efter den fina vändningen. Gästerna ville dock annorlunda och kunde först reducera för att sedan kvittera(!) trots att man var en man mindre. – Vi blir lite slarviga, kanske lite för bekväma med bollen och tappar den på egen planhalva lite väl ofta, istället för att vara säkra och rensa undan den eller spela långt. De tog ut sin målvakt och började dumpa bollar på mål och fick utdelning för det.

En poäng till sist. Är ni missnöjda med det sett till hur matchen utvecklade sig?

– För oss kändes ett oavgjort resultat som en förlust, med tanke på att Landskrona lyckades komma ikapp och kvittera med så pass lite tid kvar. I helhet var det kanske ett rättvist resultat, men vid slutsignalen kändes vi oss missnöjda.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar