JAS-bloggen
Intervjuer

”Storebror” vann på nytt: ”Föreningen jobbar hårt”

Sirius hade gått starkt i E-gruppen fram till förra helgens möte där det tog stopp mot Rasbo i Hall 2000. Under fredagskvällen så stundade ett nytt derby, då mot Storvreta.

Förra helgen blev det alltså 3-2 till Rasbo efter ett sent avgörande av U19-spelaren Michael Jansson. – Vi ville ha mer energi i laget denna match inget vi riktig lyckas med tycker jag men vi får jobba på det i veckan till nästa match mot Bro, säger Oskar Ohlström till bloggen angående vad laget behövde förändra inför gårdagens derby.

Om man ser till tabellen så återfinns Sirius i toppen och Storvreta i de nedre regionerna. Samma scenario hade vi även förra året där Sirius vann gruppen till sist, men där Storvreta kom i botten. Är det ”storebror” mot ”lillebror? – Ja som det ser ut nu så är vi nog det och jag vet att föreningen jobbar hårt för att vi ska vara ledande på juniorsidan.

Första perioden vann blåsvarta Sirius med 3-2, där dock bland annat förre Siriuspelare, Simon Wiström, petade in ett mål för sitt Storvreta. – Storvreta kändes mer laddade än vad vi gjorde och sen hade vi lite tur med att dem missa några frilägen.

I den andra perioden fick man chans att spela powerplay flertalet gånger om. Utdelningen blev hyfsad, men Ohlström är inte nöjd. – Vi gör ju mål och det är ju bra men vi ska kunna gör mer mål med tanke på så mycket powerplay vi fick spela.

En hel del utvisningar var det. Flertalet tvåor och även en femma på gästerna. En ful match? – Mycket känslor i ett derby men kan inte säga att det var något fult spel.

Sirius hade ledningen med 6-3 inför den sista perioden och hade gameplanen klar inför avslutningen. – Att vi skulle skärpa till oss defensivt och vara mer noggranna offensivt.

Till sist vinner man även den sista perioden med 2-1 och därmed blev slutresultatet 8-4 vilket gör att man rycker lite i toppen, dock med en match mer spelad. Speglade resultatet matchbilden då? – Vi är bättre och vinner rättvist.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar