JAS-bloggen
Intervjuer

Toppmötet blev till kross: ”Dominerar matchen från början till slut”

Under söndagskvällen så spelades en match som på förhand kändes otroligt intressant. I efterhand blev det dock en enkel resa för hemmalaget.

Hemmalaget var FBC Linköping som ställdes mot Nykvarns IF. – Gameplanen och våra tankar gick väl att vi skulle göra en så bra match som möjligt och försöka ta tre pinnar. Men samtidigt prata vi väldigt mycket om att spela smart på grund av att vi bara var nio utespelare, säger Lukas Swenson till bloggen.

Matchen då? Jo den slutade till sist hela 10-2 till hemmalaget som fick en bekväm resa. – Tycker att vi nästan dominerar matchen från början till slut egentligen. Vi äger bollen väldigt mycket och känner oss aldrig egentligen hotade till att förlora igår.

Linköping inledde med att ta ledningen med både 1-0 och 2-0, samt att man klarade av spel i numerärt underläge. En perfekt start med andra ord. – Vi tar ledningen som vi ville och alla i laget känns oerhört taggade.

I den andra kunde dock Nykvarn reducera, men enbart en gång. Efter bortalagets reducering så kunde istället FBC göra fyra raka mål innan periodens signal ljöd. – Vet inte vad det som händer där faktiskt. Känns som Nykvarn står lite på hälarna och släpper oss fria lite här och där. Tycker även att vi har ett bra tempo i spelet vilket öppnar till en klar ledning.

Vad pratar ni om inför den avslutande perioden?

  • Vi pratade inte direkt så mycket där, sa bara mer eller mindre att vi skulle fortsätta som vi hade gjort.

Och det gjorde Linköping – när matchen var slut hade man gjort ytterligare fyra mål och Nykvarns enda reducering betydde då hela 10-2. En match som under hösten var jämnare och slutade 3-6. – Vi spelar helt enkelt en riktigt bra innebandy både offensivt och defensivt, samtidigt som tugget på både bänken och på planen fungerar oerhört bra.

Inför matchen så gjorde bloggen en intervju med en Nykvarnsspelare som bland annat trodde tempot skulle bli viktigt med tanke på FBC:s tunnare trupp. Att man skulle dra upp tempot och orka trötta ut Linköping. Något som fick bakslag nu. – Såg att de hade sagt det inför matchen. Dock lyckas dom inte så bra med det eftersom siffrorna slutar 10-2 till oss. Snarare vi som tröttar ut dom känns det som.

Någon i laget du tycker ska hyllas lite extra?

– Tycker inte det går att välja just en specifik spelare som ska hyllas lite extra. Skulle nämligen hylla hela laget för en jävligt bra laginsats där alla verkligen gör sitt yttersta.

1243212

Svartklädda Linköping, helt överlägsna i gårdagens match. Foto. Ulrika Lindström. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar