Blev första lag att knäcka ettan – vände och vann i slutsekund

E-gruppen har det skrivits om lite tidigare, framförallt med tanke på hur jämn gruppens utformning har varit. Nu senast så är det ett intressant derby som lockat många blickar.

Rasbo tog emot Sirius på hemmaplan, ett blåsvartrandigt lag som inte hade förlorat en enda match inför. – Självklart visste vi att Sirius var bra men vi vet att vi har chansen att slå dem också och eftersom det var oerhört viktiga poäng på spel så var vi sjukt taggad, säger Rasbos Adam Lowén till bloggen.

När just Rasbo står som hemmalag så innebär det allt som oftast spel i Hall 2000. En hall där man bara förlorat en match i år och som många lag fruktar på förhand. – Haha, Hall 2000 har väll blivit Rasbos signum där vi har en fin inramning innan match och många tycker säkert att det är jobbigt att åka ut till Hall 2000 som andas Rasbo helt enkelt!

Gästande Sirius gjorde dock den första periodens enda mål när Martin Sarja hittade nätet. – Självklart jobbigt att hamna i underläge efter första och speciellt när målet görs när vi inte är på tårna, vilket speglade den första perioden.

Även den andra perioden föll i bortalagets famn. Man gjord på nytt periodens enda mål och hade därmed skaffat sig en 0-2 ledning. – Vi försökte hitta vårt spel och jobba hårdare för att vinna varje kamp, tycker dock att andraperioden är något bättre än första men sen blir det givetvis mentalt jobbigt att släppa in 2-0.

Gameplanen inför den sista, hur löd den?

• Fortsätta nöta på spelet och lasta på kasse, vi visste att innebandy går fort och inställningen var helt enkelt att vända matchen.

Till sist fick Rasbo utdelning. Först kom 1-2 reduceringen och sedan föll även 2-2, då i spel i powerplay. – Vi får en enorm energi när vi gör målen och jag kan tänka mig att det är mer mentalt jobbigt för Sirius då man tappar en ledning.

Med endast tretton sekunder kvar tar Rasbo en timeout. Ett par sekunder senare har man gjort 3-2 genom Michael Jansson och vänt matchen. – Sirius har frislag i offensivt hörn och vi snackar mest om att hålla reda på deras gubbar, men istället snor ”Magic Micke” bollen och springer sig fri och hänger upp bollen i nätet!

För att sammanfatta matchen, vad är du mest nöjd med då?

– Mest nöjd måste jag vara med att vi vänder 0-2 till 3-2 det visar på väldigt bra mental styrka!