JAS-bloggen
Intervjuer

Fick åka hem tomhänta – men: ”Jättenöjd med insatsen”

Håsta som haft en del spelare borta på uppdrag i SDF-SM bland annat, stötte på tufft motstånd när JAS-spelet drog igång igen för laget.

Man begav sig till Falun under lördagen för att möta just Falun Ungdom, gruppens etta. – Det var inte så mycket tanke bakom det hela, vi möter ett otroligt skickligt lag, inget snack om saken. Därav visste vi att med ett stenhårt jobb i försvaret med blixtsnabba kontringar med Victor Hanold i spetsen skulle räcka långt, säger Håstas Johannes Enström till bloggen.

Inför uppehållet så hade Håsta visat upp en fin form med bland annat segrar mot Järfälla och Alunda. Ett uppehåll som kom något olägligt med andra ord. – Ja, lite olägligt kom det tyvärr, men det är ingenting vi kan styra. Vi vet vad vi kan och det kommer vi att fortsätta med. Maskinen har börjat rulla och jag tror vi kan störa de flesta lag som är kvar att möta i den här serien.

Efter den första perioden var matchen jämn. 1-1 var ställningen där Håstas Rasmus Brink hade kvitterat. – Vi trodde väl att Falun skulle gå in i periodpaus med några bollar i ledning men laget står för ett enastående försvarsspel samt visar ett oerhört stort Håstahjärta vilket räcker riktigt långt idag.

I den andra så gör hemmalaget ett minimalt ryck och kan gå upp till 3-2, där Håsta bland annat missade chansen i powerplay när Anton Ekstrand satt utvisad.  I andra perioden så gör dom 3-2 med tre sekunder kvar vilket är en otrolig lättnad för dom och lite psykande för oss, men att ge upp fanns inte på världskartan så det var bara att köra på i sista och sen fick vi se hur långt det räckte.

Det var dock Falun som gjorde periodens första mål som betydde 4-2 och senare kom även 5-2. Håsta kunde putsa resultatet till 5-3, men närmare än så kom man aldrig. – Vi hade 2-3 spelare borta samt att tre spelare spelade både sjuk och skadad igår, så vi är jättenöjd med insatsen trots resultatet. Men samtidigt är det ju fantastiskt tråkigt att förlora med bara två bollar när vi gör en sådan bra insats som vi gjorde idag.

Trots förlusten, finns det något ni kan ta med er in till nästa match?

– Absolut, det finns jättemycket vi har tagit med oss och surrat om som kommer göra oss bättre inför nästa match. Vi hoppas på att alla ska vara friska och krya inför nästa så ska vi se till att tre nya poäng.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar