JAS-bloggen
Intervjuer

Djurgården nådde inte fram: ”Hittade inget lugn”

I D-gruppen har det handlat mycket om just två-tre lag där en del lag längre ner i tabellen har haft riktigt svårt att prestera.

Under lördagsmorgonen så möttes Salem och Djurgården med matchstart redan vid 9.30. Inför matchen så hade Djurgården två poäng upp till Salem och kunde gå förbi vid seger. – En seriefinal är alltid en seriefinal och det hade varit roligt om vi lyckades gå om dem i serien, säger Djurgårdens Erik Oweling till bloggen.

Den första matchen blev 3-3 mellan lagen och Djurgården hade planen klar. – Planen var att sätta grunderna i vårt försvarsspel som vi vet är ett av seriens bästa. Ett bra offensivt spel bygger ofta på att man sätter försvaret och kan därefter bygga upp ett anfall.

En målrik förstaperiod blev det. Djurgården hade ledningen med 2-3 efter den perioden där Oweling själv hade gjort två mål. – Vi är ganska nöjda efter första perioden eftersom att vi har ledningen med 3-2 och vi märkte att Salem började uppträda annorlunda eftersom att dem inte är så vana att ligga i underläge. Dock sa vi att vi hade för mycket bollhall i första perioden vilket visade sig straffa sig hårt i tredje perioden.

Matchen ändrade dock utseende i den andra perioden. Istället var det Salem som gjorde periodens samtliga tre mål och hade därmed 5-3 istället. – Dem tre raka målen de gör handlar om små individuella misstag som så ofta blir skillnaden mellan vinst och förlust i innebandy. Vi slarvar på mittplan och har luckor i försvaret så att Salem relativt enkelt kan vända matchen från 2-3 till 5-3.

Vad pratade ni igenom inför den sista perioden?

  • Hitta tillbaka till vårt spel, när vi har det är vi svårstoppade. Vi pratade även om JAS-matchen mot Farsta när vi även då låg under med två mål inför tredje och lyckades vända till seger under sista 20.

Den sista perioden blev dock mållös där Salem var enda lag att få chansen i powerplay. Slutresultat blev därmed 5-3 till hemmalaget som ryckte i toppen av tabellen. – Lite mer vågat och desperat i offensiven utan att släppa till bakåt, dock stressar vi upp oss i onödan och hittar aldrig något riktigt lugn i laget under tredje perioden.

Trots att man förlorade så har man hela åtta poäng ner till Huddinge på fjärdeplatsen. Slutspelet ser därmed ut att vara nästintill klart, men Oweling betonar annat. – Serien är enligt mig jämnare än vad tabellen visar. Vi har många tuffa matcher kvar och det gäller att ta det hårda jobbet i samtliga matcher som är kvar, annars kan vad som helst hända!

6577280

Oweling och hans Djurgården kunde inte rubba Salem i slutändan. Foto: Christin Holm.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar