JAS-bloggen
Intervjuer

Gameplanen inför toppmötet: ”Trötta ut deras spelare”

Inför ”omstarten” i JAS efter juluppehåll och mer därtill, så stundar en mycket intressant match i F-gruppen, en match av yttersta toppklass.

Det är Nykvarns IF som beger sig till Linköping för att möta FBC efter uppehållet med bland annat SDF-SM för vissa. – Själv så har jag inte haft så mycket uppehåll som var på SDF-SM där vi fick med oss ett silver. Vi har faktiskt bara fortsatt träna på som vanligt, säger Nykvarns Liam Arvidsson till bloggen.

För Nykvarns del så handlar det om revansch. Den första matchen lagen emellan vann FBC, då i Björkestahallen. Slutresultatet blev då 3-6 till vitklädda Linköping. – Själv satt jag på sidan den matchen, men jag minns att det var en väldigt fartfylld och jämn match där Linköping fick in två öppna mål i slutet därav resultatet blev 3-6. Jag tycker inte resultatet speglar sig på hur matchen var.

Inför matchen så toppar FBC serien. Hela fem poäng före Nykvarn som dock ser ut att ha en slutspelsplats i tryggt förvar med hela 11 poäng ner till fjärdeplacerade Linköping Ungdom. – Jag tycker inte vi känner någon press utan att vi tar match efter match och fortsätter nöta på ända till slutet. Men vi vet hur bra vi kan prestera så jag tror att vi vinner den här matchen.

Vad för matchbild siktar ni på?

  • Det kommer vara en väldigt fartfylld match där det blir många mål åt båda hållen men vi siktar väl på att bara köra vårt spel som vi alltid gjort utan några konstigheter vilket gör att jag tror vi vinner.

Linköping ställer allt som oftast upp med ganska få spelare och så även i denna match. Laget har en ganska tunn trupp överlag, men med en väldigt spets. Frågan är hur Nykvarn kan utnyttja detta? – Jag tror vi kan spela ett spel med mycket boll rull där vi tröttar ut deras spelare och kan då köra över dom i slutet och vinna matchen.

Vem i laget tror du kommer ha en avgörande roll?

– Jag tror att Lucas Rigogiannis kommer att ha den avgörande rollen den här matchen!

1189234

Kan Nykvarn ta revansch denna gången? Foto: Micke Seth. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar