JAS-bloggen
Intervjuer

Testas i SSL via dubbellicens: ”Givande för min utveckling”

Adam Dahlqvist har under de senaste åren haft många ögon på sig. Dels via sin snurrstraff i SDF-SM som blev en stor uppmärksammad grej i media, men framförallt via sitt spelsinne, sina handleder och sin bollkontroll som gör honom till en mycket framstående spelare.

Den här säsongen har det hittills blivit 27 poäng i Juniorallsvenskan samt 13 poäng i den södra allsvenskan där Lindås är med i toppen. – Jag är aldrig nöjd, och vill heller aldrig vara nöjd med min egna prestation, säger Dahlqvist själv om sin inledningen till bloggen.

Lindås A-lag återfinns alltså i toppen via en fjärdeplats som i nuläget innebär kvalspel. I Juniorallsvenskan så leder Lindås sin grupp bekvämt. – Det har gått bra resultatmässigt och det kommer det fortsätta att göra. Jag blir nöjd om vi uppnår våra mål som vi satte upp innan säsongens start.

Under gårdagen så blev det dock klart att Dahlqvist kommer få chansen i Pixbos SSL-lag framöver via en dubbellicens. En fotskada satte dock stopp för en eventuell debut redan igår mot Växjö. -Tjusberg (Per) tog kontakt med mig. Upplägget lät intressant och givande för min utveckling.

Det fanns inga tveksamheter, att det blir för mycket innebandy t.ex.?

– Nej det vill jag inte påstå. Det kan väl aldrig bli för mycket innebandy!?

Hur är tanken att upplägget kommer se ut?

– Tanken är att jag ska vara med PW då det inte krockar med Lindås. Kommer träna med både Lindås och PW så mycket jag kan och så mycket coacherna vill.

Vad hoppas du kunna få ut och visa?

– Jag vill visa mina kvalitéer och våga göra det jag är bra på.

Vad vill du utveckla mest?

– Tempot i allt man gör. Besluten, passningarna, löpningarna ska gå snabbare helt enkelt.

15657917_1029747557171170_985076734_o

Dahlqvist, här borta mot Kalmarsund i den senaste fighten. Foto: Hasse Dahlqvist. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar