JAS-bloggen
Intervjuer

Rönnby tog tre viktiga poäng – hänger på i toppen

Rönnby kunde under fjolårssäsongen stoltsera med två lag på Innebandyfesten och har under de senaste säsongerna varit en stark kandidat på damjuniorsidan. Den här säsongen spelar man i C-gruppen med lag från flertalet olika distrikt.

Under gårdagen så mötte man Skoghall på bortaplan, två lag som stod på 15 poäng var inför matchen. – Vi visste om att det skulle bli en bra match och tuff match då Skoghall är ett bra lag, men känslan i bussen påväg dit var väldigt avspänd ändå, säger Rönnbys Rebecka Lindfors till bloggen.

Hur såg er gameplan ut?

– Vi ville fokusera på vårt egna spel och inte slarva för mycket i mittzonen. Även vara det lag som styrde matchtempot och äga mycket boll.

Detta var andra matchen lagen emellan. Den första spelades tidigare under hösten och där vann just Rönnby med 7-3 på hemmaplan. – Kommer inte ihåg första matchen helt om jag ska vara ärlig. Tror de gjorde första målet då på grund av att vi inte riktigt var igång eller beredda på deras höga press.

Rönnby kunde i denna matche ha en 0-2 ledning efter den första perioden, och en 0-4 efter den andra. – Allt var inte rätt, men det var mycket som fungerade.

Man gjorde 0-5 tidigt i den tredje och till sist vann man med klara 3-8, vilket gjorde att man klev upp på en ensam andraplats i gruppen. – Jag tycker att det var mycket boll fram och tillbaka, lite hawaii. Speciellt i första då inget lag fick tag i bollen ordentligt. I andra flyttade de upp sin press, men det klarade vi av bra och lyckades få ner och äga boll i anfallszonen bra.

Lindfors själv stod för tre assistpoäng från sin backplats. – Jag har nog omedvetet ganska höga krav på mig själv, speciellt i JAS. Men tror det motiverar mig till att vilja vara och bli bättre bara.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar