Fina formen fick ett slut: ”Behöver ha rätt inställning från början”

Backadalen/Surte kombinerar i år ett lag i DJ-JAS, där Backadalen hade det tufft förra säsongen, vilket även gäller Surte som då hade ett samarbete med Zenith. Den här säsongen har det gått bättre.

Laget spelar i E2-gruppen och ställs även mot lagen i E1-gruppen. På den senaste tiden har man bland annat slagit Pixbo för att nämna ett lag. – Vi kom från matcher mot samtliga topplag i båda serierna och det har gått bra så formen i laget kändes bra, säger lagets Lovisa Odh till bloggen.

Ett av de sista lagen att möta i E1-gruppen var Partille, en nykomling för säsongen. – Alla lag i JAS är bra lag och alla lag kan slå varandra i serien vilket vi sätt under hösten så vi visste innan matchen att detta skulle bli en tuff match.

Det var gästande Partille som inledde bäst och hade ledningen med 1-3 efter den första perioden. – Efter fyra minuter gjorde Partille sitt första mål så dom fick den start dom ville ha. Vi var inte riktigt på tårna i den första perioden och det gjorde att Partille kunde straffa oss med sina kontringar.

Partille kunde även vinna den andra perioden. 1-2 slutade den och då hade man ledningen med totalt 2-5 inför den avslutande perioden. – Inför andra perioden valde vi att trycka på uppåt för att kunna utjämna vilket tyvärr straffade oss. Samtidigt så kändes Partille mer heta än oss idag , dom satte sina målchansen och var tuffa framför båda målen.

Till sist blev det förlust med 3-5, där Backadalen kunde reducera en gång i den sista perioden, men närmare än så kom man aldrig. – Det vi kan förbättra är att bli noggrannare i våra uppspel och avslut även att ha rätt inställningen från början.

Kvalitén på E1 och E2-gruppen, tror du den skiljer något?

Det känns som att grupperna är rätt jämna.