JAS-bloggen
Intervjuer

Warberg stormar mot slutspel – tog revansch mot Pixbo

Warberg har haft ett relativt tufft spelschema det senaste, där många av spelarna utöver JAS, även återfinns i klubbens division 2-lag som går mycket starkt i nere i Halland.

För någon dryg vecka sedan blev det en tung förlust borta mot Lindås och under onsdagskvällen väntade istället Pixbo på hemmaplan. – Vi försökte släppte resultatet från förra matchen  och istället ta med oss ta med oss de saker vi gjorde bra till gårdagens match. Vi hade en bra inställning i förra matchen och hela laget bidrog till en bra laginsats och gav Lindås en tuff fight, säger Warbergs Sebastian Bengtsson till bloggen.

Inför matchen så hade Warberg ett fåtal poäng till godo på Pixbo i en annars jämn strid mellan dessa två rent poängmässigt. – Vi kände ingen press eftersom att Pixbo vann över oss i förra mötet ansåg vi att pressen låg på dom.

Det var gästande Pixbo som inledde bäst och den första perioden innehöll bara ett mål. Ett mål som gjordes av Filip Wramdemark. – Tyckte inte vi var på tårna från start och gav Pixbo för mycket tid med bollen. I vårt anfallsspel tycker vi hade dålig rörelse och har väldigt svårt att komma till farliga målchanser.

Även den andra perioden gick till Pixbo. Där blev siffrorna 2-2, men totalt sett så hade ”rävarna” allt jämt ledningen med uddamålet. – Jag tycker att vi startar den andra perioden bra, då vi gör 1-1 och även 2-1 inom fem minuter. Men efter det börjar vi slappna av mer och mer och bjuder in Pixbo i matchen igen.

Vad pratar ni om inför den sista perioden, vad vill ni förbättra?

  • Vi bestämde oss för  att gå ner på folk för att få upp intensiteten, vilket lönade sig.

Justeringarna gav resultat. Warberg vann den sista perioden – med hela 5-1!

– Som jag sa ovan bestämde vi oss för att gå ner på folk och försöka få upp tempot och ligga lite högre upp i försvaret och inte ge dom mycket med tid vilket lönade sig.

Vad är du mest nöjd med överlag?

– Jag är mest nöjd över att laget inte vek ner sig när vi märkte att det inte riktigt fungerade för oss. Utan vi fortsatte kriga och tro på våran spelidé.

Sju poäng ner till fjärdeplatsen nu. Är slutspelsplatsen klar?

– Verkligen inte.

30807441964_604b74e7bc_z

Foto: Helmuth Subiabre. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar