JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Folkesson/Rosenqvist: ”De får gärna föra spelet”

Höllviken mot Malmhaug stundar i K-gruppen där kampen om viktiga poäng står på spel. Höllviken på slutspelsplats i nuläget, Malmhaug strax utanför, men ack så nära. Höllvikens William Folkesson och Malmhaugs Patrik Rosenqvist står för uppsnacket inför nyckelmatchen.

Om vi ser till matchen så är detta en viktig kamp om slutspelsplatserna. Hur ser ni på matchens betydelse?

William: Matchen har väldigt stor betydelse, för oss handlar det om att vara med i toppen av tabellen men också att det stärker vår lagkänsla nu inför juluppehållet.

Patrik: Matchen har en stor betydelse för oss, vi behöver verkligen tre poäng och det betyder extra mycket om vi lyckas ta de ifrån Höllviken som är ett väldigt bra lag.

Den förra matchen slutade 3-3. Blir det en lika jämn kamp igen?

William: Matchen kommer bli lika jämn den här gånger eftersom båda lagen är otroligt taggade framförallt för tabellens skull men också för vi är rivaler.

Patrik: Det blir troligtvis en väldigt jämn match igen då båda lagen behöver tre poäng.

Om ni får välja matchbilden, hur vill ni att den ser ut då?

William: Vi ska bestämma tempot för matchen och ha precision i våra avslut så har vi en stor chans att plocka tre pinnar.

Patrik: Höllviken får gärna föra spelet så kan vi straffa dom med våra kontringar då vi har många snabba spelare.

Vad fäller avgörande i slutändan?

William: Målvakterna har en väldigt stor roll den här matchen, vi har två jämna och bra målvakter och det spelar ingen roll vem som står. Vi har även en bred trupp där alla är redo att avgöra, men den här matchen tror jag antingen Axel Månsson eller Gustav Franzon har den extra skärpan att ta steget och avgöra.

Patrik: Det som kommer avgöra denna matchen är hur effektiva vi är i avsluten och vilket lag som har mest vilja. Så länge vår målvakt gör en bra match och vi inte slarvar för mycket då har vi en bra chans på tre pinnar.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar