JAS-bloggen
Intervjuer

H2H med Dahl/Karlberg: ”Inte många som trodde på oss innan”

Spännande derby stundar under onsdagskvällen när Kalmarsund tar emot CL98. Två lag som redan möts en gång då "storebror" Kalmarsund vann med 7-5. Nu är det ny fight och båda lagen finns i toppen. Christopher Dahl och Jonathan Karlberg säger följande inför.

Ettan mot tvåan och serien har precis vänt. Är ni nöjda med er start?

Christopher: Ja, jag är nöjd med vår start. Vi ligger etta precis som vi ska göra.

Jonathan: Det var nog inte så många som trodde på oss inför säsongens start för att vi mest består av 00:or och inga visste riktigt vilka vi var, därav den bra starten. Nu blir det tuffare, men vi är redo för utmaningen och verkligen inte klara med det vi påbörjat.

Tycker ni att serien ser ut som väntat, eller några överraskningar?

Christopher: Att det är mellan oss, CL98 och Vöikers visste man nästan sen start så det är inget oväntat att det är vi som slåss i toppen.

Jonathan: Jag själv hade satt Carlscrona högre upp i tabellen som inte direkt har haft marginalerna med sig Men det var väntat att FBC och Vöikers skulle ligga där uppe.

Det första derbyt slutade med 7-5 seger för Kalmarsund. Vad för typ av matcher förväntar ni er?

Christopher: Jag tror det blir en match där vi får äga mycket boll och att det är vi som kommer föra spelet mestadels. Förväntar mig en tuff och fysisk match som jag tror slutar i vinst.

Jonathan: Jag tror vi får arbeta minst lika hårt som förra matchen, Arbeta för varandra och även om det inte slutar i vinst ska vi iallafall visa favoriterna att vi kan bjuda upp till dans. Tror det blir en fartfylld match med ett FBC som håller mycket i bollen.

Vem i laget gillar den här typen av matcher mest och kliver gärna fram och avgör?

Christopher: Jag tror det är många i laget som gillar att avgöra sådana matcher som denna, men om jag måste välja så tror jag att Oskar Andersson eller Alex Vult von Steijern gärna kliver fram och avgör.

Jonathan: Det starka med vårt lag är att vi inte har någon direkt målskytt, vi har flera och jag vet att alla vill ta den chansen om den kommer.

14657690_10154136425113655_1860667882_n

Kan CL98 ta revansch och vinna derbyt? Foto: Kalmar24. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar