JAS-bloggen
Intervjuer

Underdogs i rivalmötet: ”Kunde Leicester, kan vi”

Matcherna mellan Salem och Telge har en viss spänning i sig med tanke på historiken där bakom som föranlett en viss hets och irritation. Imorgon ställs man mot varandra för andra gången i JAS denna säsongen.

Denna gången är det Telge som står som hemmalag när Salem gästar i D-gruppen. – Känslan är som sagt att det kommer att bli en tuff match där Salem kommer ha stor del av plastinnehavet och skapa många chanser. Vi kommer som vi gjort bra mot de bättre motstånden ligga på kontring och låta våra kliniska avslutare får så många lägen som möjligt så har vi kanske en chans att utmana, säger Telges Jonas Eriksson till bloggen.

Den första vann Salem med hela 14-2 i sin hemmahall. En match som Eriksson och hans Telge bara vill glömma såklart. – Självklart är det ingen match man ser tillbaka på med glädje utan det var en missberäkning och det var synd att siffrorna rann iväg så pass mycket som de gjorde. Vi hade inte alla av våra bästa spelare i form så om det var fallet kanske det sett annorlunda ut. Det var våran andra match med nya tränare och nytt spelsystem så det är såklart ovant, men inget att skylla ifrån sig på, Salem var numren större.

Är Salem såpass mycket bättre än er som siffrorna i den första matchen visade?

– Det är förstås ett mycket bra lag med en spets som få andra lag har. Det är den spetsen som vi saknar framförallt. Det går självfallet att argumentera för att det var välförtjänta siffror den dagen, dock har vi visat att vi har varit jobbiga att möta för flera av de lagen som ligger ovanför oss i tabellen med flera uddamålsförluster. Man kan säga att vi har repat oss bra och lyckats hålla siffrorna nere mot bättre motstånd. Och om vi får våran sniper Alvin Alfredsson i form så ska det kunna gå vägen

Vad kommer ni behöva lägga fokus på i den här matchen?

  • Det gäller att vi verkligen är på hugget redan innan matchen och med en stark start så finns det ändå möjlighet att störa Salem. Framförallt handlar det om att inte ge dem ytor där de kan avsluta eftersom de har flera bra skyttar. Att stänga våra stolpar så de inte kan hitta upp i slottet bakifrån med passningar och inbrytningar tror jag kan vara en av de många saker vi kommer behöva lyckas med för att hålla deras anfall ifrån farliga lägen 

I Salem finns Kevin Haglund och Anton Malmqvist Scott, som har en historik och bakgrund i just Telge, som nu möter bekanta ansikten. – Självklart är det kul att spela mot några man spelat med i flera år och det vore lite extra kul om man kunde få sänka dom såklart. Det är ingen hemlighet att Kevin har kvalité bättre än de flesta andra och det är någon man måste hålla ett öga på i alla situationer för man vet aldrig vad han ska hitta på. Anton ska bli kul att möta om han väl får spela. Även han måste man ha koll på han har tekniken som gör att han kan hota i många lägen. Det är såklart två spelare man skulle vilja ha på sin sida men som sagt ska bli kul oavsett.

Just Haglund och hans lagkamrat, Hannes Kjellberg, har tillsammans gjort fler mål än vad mer än hälften av lagen i serien har gjort. Hur stoppas dessa? – Det är två spelare som tydligen få lag kan hålla koll på och det gör väl att vi måste se till att göra vårt absolut yppersta med att få dem ur skottvinkel och stänga deras passningsalternativ. Det gäller dock att inte stirra sig blint på dem utan det är 3-4 andra på planen som även de kan göra mål så att få en balans där emellan är nyckeln. Om vi lyckas att hålla dom så långt borta från målprotokollet är vi en bra bit påväg.

Vad talar för att ni tar tre poäng?

– Om jag ska vara helt ärligt är det inte mycket. För att gå från en tolvmålsförlust till vinst krävs det både att alla våra spelare gör en bra match och att motståndarna inte är på topp. Även är det viktigt att få lite domslut med sig, om det är tvärtom kan det vända och bli en likartad match som den senaste. Men det absolut viktigaste är att vi kämpar hårt och har fruktansvärt kul. Kunde Leicester så kan vi.

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar