JAS-bloggen
Intervjuer

Sveriges jämnaste grupp – Skånegruppen: ”En fråga om inställning”

Nere i Skånetrakterna så finns det ett par lag som går under ”radarn” som inte alls gjort särskilt mycket väsen av sig, men som presterat väldigt bra. Ett av dessa är IBK Lund.

Inför gårdagens möte mot Höllviken på bortaplan, så stod de på exakt samma antal poäng bakom FBC Helsingborg.  Jag trodde att det skulle bli en väldigt jämn och rolig match. Känslan var bra innan matchen, alla i laget var taggade och sugna på tre viktiga poäng, säger Lunds Pontus Sölve till bloggen.

På senaste tiden kan just K-gruppen redovisa flertalet resultat som både är intressanta och överraskande. De förväntade topplagen har tappat poäng flera gånger om och lag i botten, har plötsligt blixtrat till och tagit segrar. – När serien började var det nog inte så många som trodde att det skulle vara såhär jämnt. Bland annat så trodde många att vi skulle ligga långt ner. Vet inte riktigt varför det blivit så jämnt, men det är nog en fråga om inställning. 

Hur såg gameplanen ut inför matchen mot Höllviken? – Det viktigaste var att jobba som ett lag och tänka på vårt eget spel. Vi hade inte snackat så mycket om Höllviken. Vi visste att dem har många bra spelare, framförallt många duktiga 98:or. Vi själva har mest 00:or och 99:or.

Lund gick upp till 1-3 i mitten av den andra perioden där Sölve själv hade stått för två mål.

  • Vi började matchen väldigt bra. Sen när vi fick 0-2 så började vi tänka lite för mycket. Som vår tränare sa “vi började tänka att vi faktiskt kunde vinna mot Höllviken” istället för att fortsätta spela.

Höllviken kunde dock reducera och även kvittera i den tredje perioden när man fick chansen i powerplay. – Höllviken börjar spela bättre och vårt spel låser sig lite. Vissa i laget blev säkert lite nervösa men vi jobbade på vilket lönade sig.

Till sist vinner ni med 3-4. Vad är det som gör att ni tar tre poäng?

– Det var väldigt skönt att vinna med 3-4 när Höllviken hade kommit ikapp. Jag tyckte vi kändes lite mer taggade och vi tog tag i matchen igen när de gick upp till 3-3.

Någon som förtjänar extra beröm i ert lag?

– Framförallt måste jag berömma Jakob Petersson som stod för många väldigt vackra räddningar i kassen! Förutom Jakob tyckte jag att Anton Holmberg och Erik Nilsson gör en väldigt bra match. Sist får jag säga Elias Persson som går in och avgör!

15418471_1114836378629632_8714330593188284518_o

Foto: Patrik Palm. 

//Rasmus

JAS Bloggen

Kommentarer

Du är personligt ansvarig för innehållet i din kommentar.

Fler artiklar